Svenska Hockeyligan

7508 inlägg · 377 ämnen

Inlägg #316391

Sv: Förändring
westerlind:

Men det blir [k]en bättre serie[/k] för att nötterna kastas på soptippen och ersätts med det potatisarna som precis satts i jorden?

Siffrorna visar, siffrorna visar (halleluja!) att fördelningen av poäng mellan elitserielagen blir jämnare och jämnare ju fler kvalsteg som införs och ju färre chanser det finns för ett sportsligt sämre lag att ersätta ett sportsligt bättre lag.

(Standardavvikelser från medelpoäng i elitserien 1975-2003, om nu någon vill testa att räkna)

Det finns dock ett annat problem i ES idag, både du och jag såg ju Rögle-Brynäs i kvalserien i våras och där var det ju precis det som du pratar om som gjorde att Porslin & co kunde inhösta 3 poäng - ett högre tempo i spelet som ledde till individuella misstag hos Rögle-spelarna.

Min tes (obs: inte sanningen) är att vi löser en stor del av tempoproblemen med en "superetta" i hockey (då de bästa lagen i allsvenskan idag håller hög klass, helt enkelt) och dessutom utökar högsta serien med två lag.

Menmenmen - jag har en morot till för supportrar av allsvenska lag att tugga på - varför nöja sig med endast två ES-lag till kval? Varför inte tre? eller fyra? Det handlar ju trots allt om lag som presterat som nötter även om man hamnat på plats 11 eller 12.
Kommentera