1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586416 inlägg · 6217 ämnen

Egna spelare

1167925 · » Till forumet


Sv: Egna spelare
Ambroo: haha . ja såg de
Kommentera

Sv: Egna spelare
superfalle: Det är konstigt att du aldrig har suttit fast i en ribbstol med tanke på stavningen.
Kommentera

Sv: Egna spelare
fettsteffe: Vem pratar bandy?
Kommentera

Sv: Egna spelare
Poffa: Det är bara att inse att ingen sjuåring när drömmar om att bli Niklas Jihde eller någon annan elitinnebandyspelare. Det är först när de känner att de inte trivs i fotboll eller hockey som de satsar på innebandy.
Jag har noterat följande saker i min yrkesroll som idrottslärare:
- De ungdomar som spelar fotboll eller ishockey är bättre i andra idrotter såsom friidrott och redskapsgymnastik än vad de som endast spelar innebandy är.
- Innebandy är det farligaste jag har på idrotten. Mest skador.
- Lite hårt och även givetvis subjektivt tycker jag mig se att de ungdomar som valt att satsa på innebandy är sämre på att bita ihop och att satsa sista procenten än de som spelar fotboll eller hockey.
- Det är också ett faktum att en känd fystränare i Umeå hoppade av sitt arbete med en elitinnebandyförening för att han "inte tyckte spelarna var elitmässiga".

Jag har själv en basketbakgrund och skulle givetvis också vilja att talangerna väljer basket istället för hockey eller fotboll men det är de som inte riktigt håller måttet som väljer något annat än fotboll eller hockey. Eller i basketens fall de som har de fysiska förutsättningarna i form av längd.

Innebandy är roligt att spela men tråkigt att titta på, speciellt på elitnivå. Jag är dessutom rädd för att Sverige i innebandy kommer att ta samma väg som den svenska damfotbollen. När väl andra nationer börjar lira kommer Sverige att dala i rankingen. Sverige var världsledande i damfotboll på 80-talet men sedan har det gått söderut....

För övrigt anser jag att detta bör diskuteras i en annan tråd.
Kommentera

Sv: Egna spelare
Poffa: fast otroligt fånit att förlöjliga sporter som jag inte är intresserad av .. jag ber om ursäkt
Kommentera

Sv: Egna spelare
Poffa: jag hörde något om att tie domi sadlat om till innebandy föressten ..
Kommentera

Sv: Egna spelare

Tuffaste sporten är nog Handbollen. Och inga filmstjärnor är dom hellre som ligger och vrider sig. Inte ens när dom får näsan knäckta.

Kommentera

Sv: Egna spelare
Poffa: japp .. vet absolut ingenting om inne bandy .. näst största sport ? vilken är störst då ? sportfiske eller vad
Kommentera

Sv: Egna spelare
Icing-Ove: ja det är skandal att dom får hålla på såhär, domarna bara tittar på och låter dom göra upp, det är ingen "sport" längre det är boxning, ska små barn verkligen behöva se detta innebandy våld....skrämande!
Kommentera

Sv: Egna spelare
fettsteffe:
Ja, stoppa innebandyvåldet och alla skrap- riv- och blåmärken inom sporten. Hur länge ska det få fortgå, det är ju rubriker varje dag....
Kommentera

Sv: Egna spelare
Ambroo: i omg:32 är det Timrå IK - MoDo Hokey, får se om det smäller mer i bandyn.....
Kommentera

Sv: Egna spelare
Icing-Ove: I innebandyns korpserier så smäller det mer än i en match i omg. 32 i elitserien...
Kommentera

Sv: Egna spelare
Poffa: sporten är alltså så fysisk att det inte syns på TV utan bara live, ja jävlar det måste vara en tuff sport!
Kommentera

Sv: Egna spelare
Icing-Ove: Gå på en elitseriematch mellan t ex AIK och Balrog. Och då menar jag att du ska gå och se den live, inte på TV. Du kommer förvånas över hur fysiskt spelet verkligen är. Jag lovar dig.
Kommentera

Sv: Egna spelare
Poffa:
Ge mig några exempel på tufft spel, för det jag mesta jag sett är kotlettfrillor, hårband, zorromål och fåniga målgester :-) Menar du de här osportsliga knuffarna över den 30 cm höga sargen och det efterföljande tuppliknande beteendet.
Kommentera

Sv: Egna spelare

superfalle: Utan att överdriva så kan jag säga att det är nog hårdare spel i elitserien i innebandy än vad det är i ishockeyns elitserie. Utan skydd så spelas det, tillåtet, väldigt fysiskt i innebandyns högsta serier.

Så att kalla det mjukbandy eller liknande är helt felaktigt. Och det är inte speciellt konstigt att det blivit en sån stor sport i Sverige. Sporten är ju Svenssons ventil i vardagen, då i princip alla kan spela innebandy. Det enda som behövs för att motionsspela är att man kan springa och har lite bollkontroll.

Att jämföra Sveriges näst största sport i antalet utövare med varpa och vattenpolo är bara en bekräftelse på hur lite du vet om sporten och det förlöjligar bara dig själv.

Kommentera

Sv: Egna spelare
El Maco: nä . mjuk bandy som de hette då jag var ung är ju kul på fritidsgårdar och på gymnastiken . sen att de blivit en riktig idrott är ju fantastiskt .. fast varpa och vattenpolo har ju också utövare så man ska väl inte förvånas
Kommentera

Sv: Egna spelare

El Maco och Poffa:

Jag har hört flera från hockeyhåll som är odelat positiva till innebandyn de senaste åren.

Det handlar inte alls om att innebandyn stjäl av hockeyns rekrytering, den är mer ett komplement till den. Exempelvis pekar ju licenstalen på att så inte har skett. Hockeyn ligger generellt på rekord/toppnoteringar (damlicenserna undantaget) i många distrikt trots att befolkningsunderlaget för detta har varit skralt länge. Detta under samma tid som vi haft en innebandyboom.

Vare sig det är populärt eller inte att spela innebandy, så har det alltid varit så att hockeyn tappat uppemot hälften av ungarna när man nått upp till U12-U13. Många av dem som idag spelar U13-U14 spelar också innebandy och förvånasvärt många av dem väljer hockeyn när de kommit upp i de här åldrarna.

Det enda man egentligen kan snegla avundsjukt på när det gäller innebandyn är ju att möjligheten till elitsatsning finns längre upp i åldrarna. Det går att "leka" innebandy tills man är 15-16 och sedan ändå ha stora möjligheter att bli elitspelare. Det finns ju också en helt annan möjlighet för de yngre att välja innebandyklubb efter sina förrutsättningar.

Detta saknas idag i hockeyn och är ju som Poffa beskrev en finansiell fråga.

Kommentera

Sv: Egna spelare
El Maco: Alternativet är ju att bli lika folkligt och enkelt som innebandy. Att sänka kostnaderna för att spela hockey är en bra början, men frågan är vad som ska finansiera det.
Kommentera

Sv: Egna spelare
Et tu Brute: Man får förbjuda innebandy.
Kommentera

Sv: Egna spelare

bj och Gandi:

Tittar man på barnkullarna så är det inte svårt att förstå vissa svårigheter med rekryteringen till hockeyskolor och U9-U14. Exempelvis är kullarna 97-99 de minsta som funnits sedan folkbokräkningen startade runt 1850.

Däremot glider juniorhockeyn på en räkmacka just nu. Kullarna 89-93 tillhör alla de 10 största i efterkrigstid. 88:orna och 94:orna ligger precis utanför.

År 2005 föddes det åter över 100 000 barn i Sverige, ändå var den mindre än 86-kullen som inledde ett decennium med över 100 000 födda barn varje år och med toppar på över 120 000.

Lag med framförhållning har bedrivit uppsökande verksamhet i skolorna under ett antal år nu. När det blir så här måste man få så många som möjligt att pröva på. Det räcker ändå inte utan detta kommer att märkas tydligt runt 2015.

Det enda man kan glädjas åt är att Sverige i en jämförelse, under denna tid, ändå haft en hög nativitet jämfört med övriga Europa. Men när det gäller kombinationen elit och bredd så blir det ändå mest märkbart i mindre länder...som Sverige. 

Kommentera

Sv: Egna spelare
Gandi: Vad kan de komma sig, att barnkullarna blir mindre eller att sporten är allt för dyr, så att föräldrarna inte har råd att låta sina barn utöva idrott på samma sett som tidigare
Kommentera

Sv: Egna spelare
bj: Ungdomshockeyn är utdöende inte ens i u9 u10 är det egna produkter utan killarna kommer från olika håll.
Kommentera

Sv: Egna spelare
Gandi: Då blir det ju färre, med tanke på att många kommer från S-vall, Njurunda å några andra mindre kända föreningar
Kommentera

Sv: Egna spelare
bj: Räknar ingen som representerat annan klubb innan Tik
Kommentera

Sv: Egna spelare
Gandi:
Finns väl flera st, samt att kullen 88-89 innehöll flera kompitenta spelare, sen att man valt att slarva bort några av dessa e väl synd, men ändå har man ju 3 toppar kvar. Räknar du bara de spelare som började i hockeyskolan??
Kommentera

Sv: Egna spelare
bj: Finns inga egna spelare snart i junior trupperna
Kommentera

Sv: Egna spelare
Bilder eller Filmer på J18 J20 Timrå
Någon som kan hjälpa mig att lite sånt
Kommentera

Egna spelare
Sunnqvist mfl.... måste väl ha utvecklats! jag skulle vilja se Sunnqvist i år
Kommentera

1167925 · »