1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586418 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1167882

Sv: Egna spelare

superfalle: Utan att överdriva så kan jag säga att det är nog hårdare spel i elitserien i innebandy än vad det är i ishockeyns elitserie. Utan skydd så spelas det, tillåtet, väldigt fysiskt i innebandyns högsta serier.

Så att kalla det mjukbandy eller liknande är helt felaktigt. Och det är inte speciellt konstigt att det blivit en sån stor sport i Sverige. Sporten är ju Svenssons ventil i vardagen, då i princip alla kan spela innebandy. Det enda som behövs för att motionsspela är att man kan springa och har lite bollkontroll.

Att jämföra Sveriges näst största sport i antalet utövare med varpa och vattenpolo är bara en bekräftelse på hur lite du vet om sporten och det förlöjligar bara dig själv.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Egna spelare
Poffa: Det är bara att inse att ingen sjuåring när drömmar om att bli Niklas Jihde eller någon annan elitinnebandyspelare. Det är först när de känner att de inte trivs i fotboll eller hockey som de satsar på innebandy.
Jag har noterat följande saker i min yrkesroll som idrottslärare:
- De ungdomar som spelar fotboll eller ishockey är bättre i andra idrotter såsom friidrott och redskapsgymnastik än vad de som endast spelar innebandy är.
- Innebandy är det farligaste jag har på idrotten. Mest skador.
- Lite hårt och även givetvis subjektivt tycker jag mig se att de ungdomar som valt att satsa på innebandy är sämre på att bita ihop och att satsa sista procenten än de som spelar fotboll eller hockey.
- Det är också ett faktum att en känd fystränare i Umeå hoppade av sitt arbete med en elitinnebandyförening för att han "inte tyckte spelarna var elitmässiga".

Jag har själv en basketbakgrund och skulle givetvis också vilja att talangerna väljer basket istället för hockey eller fotboll men det är de som inte riktigt håller måttet som väljer något annat än fotboll eller hockey. Eller i basketens fall de som har de fysiska förutsättningarna i form av längd.

Innebandy är roligt att spela men tråkigt att titta på, speciellt på elitnivå. Jag är dessutom rädd för att Sverige i innebandy kommer att ta samma väg som den svenska damfotbollen. När väl andra nationer börjar lira kommer Sverige att dala i rankingen. Sverige var världsledande i damfotboll på 80-talet men sedan har det gått söderut....

För övrigt anser jag att detta bör diskuteras i en annan tråd.
Kommentera

Sv: Egna spelare
Poffa: fast otroligt fånit att förlöjliga sporter som jag inte är intresserad av .. jag ber om ursäkt
Kommentera

Sv: Egna spelare
Poffa: jag hörde något om att tie domi sadlat om till innebandy föressten ..
Kommentera

Sv: Egna spelare

Tuffaste sporten är nog Handbollen. Och inga filmstjärnor är dom hellre som ligger och vrider sig. Inte ens när dom får näsan knäckta.

Kommentera

Sv: Egna spelare
Poffa: japp .. vet absolut ingenting om inne bandy .. näst största sport ? vilken är störst då ? sportfiske eller vad
Kommentera

Sv: Egna spelare
Poffa:
Ge mig några exempel på tufft spel, för det jag mesta jag sett är kotlettfrillor, hårband, zorromål och fåniga målgester :-) Menar du de här osportsliga knuffarna över den 30 cm höga sargen och det efterföljande tuppliknande beteendet.
Kommentera