1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586822 inlägg · 6217 ämnen

Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?

1007182 · » Till forumet


Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
El Maco: Har inte läst ditt mastodontinlägg i den här tråden förut El Maco, men det du skrev där är i mina ögon väldigt sant. Hatten av! (och Ny jättearena i stil med Neu Camp fast för hockey i/över Ånäsparken! :) )
Kommentera


Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
Uno Gordon: Energitappet i klacken kommer tillbaks till slutspelet och nåt fel på årets upplaga kan inte jag inte finna..dvs vi har dom spelare vi har och vi har haft otur med skador under sådan långt tid. Men å andra sidan så har Challe varit tvungen att matcha in fler juniorer än vanligt..så allt har en balanserade effekt.
Kul att Hamrin skrev att Juno är speciell. han är verkligen en spelare med karaktär. Han liknar en av min favvisar i HOIF upplagan 1971 Christer Westrin nr 18 då dom var upp i allsvenskan och vände. I min värld utanför verkligheten och i sagans värld så vinner vi guldet i år. Blir det så ja då har vi lite av ett miracle on ice utifrån alla experters tyckade ( just nu ) och då SM-guldet i hamn som klubben verkligen har förtjänat på nåt sätt som bara vi tikare kan förstå.... ja ni vet ;-) ....men efter det blir det då lika jobbigt kul att vara TIKARE.. ??????????????????????
Det är den stora frågan !!??!! ps nya sportchefen...VEM ...? värva tillbaks Juno ;-) tänk Juno tillsammans med gallerkillarna thats the hansson brothers ala Wifsta/Östrands modellen uppgraderad och transformerat anno 08/09 - ha en skön måndag boys and girls
kolla länken och videon The logo !!
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
Uno Gordon:Varför inte bara köpa en sittplats,och gå på matchen sen knata hem.Måste ju vara bättre än att sitta här och häcka under matcherna.
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
Nybbe: Ingen aning. Själv har jag tröttnat. Är man inte som alla andra blir man utstött ur flocken. Man får inte ifrågasätta saker och ting för då tar det i hus i helvete. Därför har jag gett upp.
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
Uno Gordon: Måsta säga att vi i från Härnösand alltid ställer upp ..dom som inte kommer är dom från S-vall?????
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
El Maco: Helt klart har vi fått ett energitapp på läktaren också. Borta är de flesta utav de gamla uvarna inklusive jag och det säger ju sig självt att det tar tid att bygga upp den prägel som vi satt på det hela.
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
actionleif: Jo, men det är ju positivt tycker jag. Jag var ju beredd på att han skulle vara borta resten av säsongen. Om han spelar på tisdag och det känns bra så tycker jag vi borde låta honom vila tills slutspelet börjar och han känner sig riktigt bra på träning.
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
Jensen_12: Jag är fattar inte hur Timos rygg kan vara bra redan nu, och han har sagt förr att han ska spela så han räknar jag inte med för gör man de blir man så besviken när man ser laguppställningarna på tv skärmen, men riktigt skojj om han är tillbaka så klart.
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
Jensen_12: Tycker det är otroligt starkt att gå till slutspelet ändå kör vi på 3 femmor efter jul. Det har slagit det flesta lag. Men ska vi vinna i slutspelet måste spelet upp 100% det finns inget dåligt lag i kvarten tittade på Skelefteå matchen lite igår och vart imponerad av Skelefteå har kapasitet at ta sig vidare från kvarten men visst är det tungt att möta Ex HV och Modo för detta gäng men jag tror dom kan rå på alla lag hemma i Skelefteå.
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
Jensen_12: Men vi ska komma ihåg att T.P endast är tillbaka på prov..
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
TD: Vi får se det ljusa i det hela. Mika, Timo samt förmodligen Hynning, Styf och Robban spelar på Tisdag, sägs det. 5 spelare tillbaks. Vi kommer bli som ett nytt lag igen och slå underifrån. Detta blir intressant.
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
El Maco: Håller med dig totalt! Allt är inte solsken, men det är nog lättare att njuta av hockey om man inte sitter match efter match och letar efter fel...
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
Perkan: Helt rätt mnga backar ser väldigt sena ut typ Lotvonen en toppback men endast starka defesiva kvaliteer, visst saknar man Strälman och Aalto riktigt offensiva men Martinen uppfyllde väl inte dessa kvaliteer annars har väl backspelet varit bra, vi släpper in väldigt få mål. Sen när 1a och 2a femman inte är intakt blir det som blir, Tycker ändå vi ska vara nöjda..
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
El Maco: Hoppsan vad långt det blev.

Laken, kondenserat svar: Ja!
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
Laken: Ja. Att se Timrå är mitt näst största intresse och jag uppskattar verkligen varje match jag får se. Jag mår dåligt när de förlorar men det ändrar inte min prioritering.

När det gäller den här säsongen jämfört med andra? Varenda säsong har det funnits en massa att reta sig på. Varenda säsong har det funnits glädjeämnen. Det här är inte så annorlunda.

Ska vi jämföra med förra året? Förra året var det oerhört frustrerande med skador och klent målskytte. Till det kan i ditt fall läggas din frustration över Kentas coachning. Ren allmänt rådde ett missnöje i gästboken om att juniorerna inte fick chansen.

Backa en säsong före det och hela laget åderläts veckorna före NHL-starten och vi missade slutspel som bekant. Det var inget roligt år.

Året före det var NHL-lockout och ska man fokusera på det negativa så var det gnäll på främst Modin och Berg men även Kiprosoff (Kapanen var mest skadad så det kan man också vara besviken på) samt slutet mot DIF i kvarten.

Säsongerna före det var vi i semi så det var sportsligt sett succéartat men det fanns saker att reta sig på då med om man ska älta.

Så återkommer vi till säsongen 2007/2008. Vad är de stora besvikelserna? Nummer ett i min bok att vi haft så många skador på några av seriens på papperet vassaste forwards: Hedström, Pyrret, Pärssinen och Hynning.

Besvikelse nummer två är att Sundh och Svensson inte klivit fram som åtminstone jag hoppats.

Besvikelse nummer tre är att Strålman saknas så mycket. Vi har överlag sämre backar och det är klart att det märks om ingen av veteranerna kliver fram till en högre nivå och seriens kanske bäste försvarare byts mot Robin Jonsson. Taskigt att ställa de båda spelarna mot varandra men det är klart att det blir lite sämre.

Största störning, förutom skadorna, är tumultet runt Nubben men det har lagt sig tycker jag.

Men, även i denna jämmerdal kan man hitta en del roliga saker.

Främst att vi fortsätter att satsa ungt. Anton Axelsson och Erik Andersson kommer vi att ha nytta av i framtiden (även här skador i år dock). Sen har ju skadorna medfört att våra B-juniorer fått chansen. Sen att A-juniorer kommer in i truppen. Även om Moe och Erixsson visat att de är just A-junisar och inte rutinerade seniorbackar några gånger så växer de med erfarenheten. Plus andra som gjort enstaka byten vilket också lär sporra.

Anton Axelsson tycker jag varit kul att se. Johan Andersson har varit en fröjd att se även om han inte fått till det lika bra framåt. Regin har hållit en hög nivå. Backlund har varit bra överlag.

Bland "stjärnorna" har det varit kul att se Hynnings effektivitet när han väl spelat på slutet. Pyrret har varit bra hela säsongen när han varit hel. Hahl har naturligtvis varit hårt uppvaktad på slutet när de andra stjärnorna försvunnit men har i stort gjort en NHL-kvalificerande säsong på gott och ont.

Sen är det andra saker som gör mitt Timråliv lättare. Till skillnad från vissa så slipper jag uppenbarligen en svår plåga då jag inte retar mig på vår nya tränares uppenbarelse i media. Men så kollar jag melodifestival och inte slutintervju. Om Canal Plusstudion retar sig på honom så skiter jag i det, de är samma mäniskor som tycker att Petter Rönnqvist har något att intressant att säga och redan där är de uppenbart fel ute. Kenta var ju svårare att reta sig på eftersom han inte sa nånting. Inte heller när han borde, inte ens när Roger Melin grinade som värst i kvarten mot LHC. Där borde Kenta ha täppt till käften på Melin och det retar mig än idag att han bara stod och stammade. Det skulle Challe klara bättre. Bland de som faktiskt snackar och visar känslor så är Challe betydligt fyndigare än kollegor i SSK och Ö-vik för att ta två uppenbara exempel. Bäst i media får man väl säga att Tommy Samuelsson är.

En annan sak är att jag ändrar min målsättning i takt med att Timrås slagstyrka förändras. Jag har inte glömt att vi var sexa ifjol och åkte i kvarten. I år trodde jag på topp fyra och semi när vi började. I takt med bårarna är jag tillbaka med en förväntan på ett motsvarande resultat som förra året. Sitter man och tittar på Dream Team-spelarlistan från säsongens början så är man förstås mer besviken. Sparka läkarn typ.

Slutligen spelsystemet och "frejdigheten" vad fan det nu är egentligen. Jag tror att det som syftas på är om man checkar högt eller mindre högt i försvar. Möjligen saknas även sargdump och jaga i anfall för det är väl frejdigt det också.

När det gäller försvarande tycker jag att det funkar bra. Vi ligger också bäst till när det gäller att släppa skott på mål. I anfallet i år har vi flera spelare som gillar att transportera in puck och det verkar som att man försöker anfalla mer samlat. Nackdelen med det är att försvaret samlar sig också och även om Regin kan göra en dragning så hamnar vi ofta i sarghörnen. Måste fixas. En annan sak är att jag tycker att vi hävdar oss dåligt framför motståndarmålet. Slutligen tycker jag att det verkar som att man tar det säkra före osäkra och ser till att genomföra ordnade byten med pucken under kontroll. Det senare är förvisso bra men drar ner matchtempot.

Sammanfattningsvis tycker jag att det finns en hel del dystra saker att sörja i år. I mitt fall tycker jag dock att det är väl värt min tid och intresse att följa Timrå ändå. Det är lätt att säga att "jag såg dem torska mot Sollefteå -87" och liknande argument men det handlar faktiskt om en analys av nuet och inte att sätta det i relation till vad laget gjort tidigare år. Min topp tio på roligaste hockeyupplevelser har elitserieavancemanget högst men det innebär inte att jag tycker att hockeyn var bättre den säsongen. Jag tycker inte att förra säsongen är rolig att tänka på efter att vi tappade vår överlägsna serieledning och åkte mot jävla Modo på ett skitmål i kvarten. Tycker du att det var kul?

En sista fundering är om inte en del av energitappet kommit på läktaren också. Det känns som lite generationsväxling, alternativt serielunksmätthet där också. Det var mer adrenalin att se ett Timrå som spelade betydligt sämre än årets upplaga kämpa mot AIK på Hovet i kvalserien än att se dem vinna mot DIF i samma arena i år. Bortskämdhet? Nja. Men vi åldras väl alla. Och det krävs påfyllning av nyfrälsta. Det kommer nog det också.
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
Laken: Felet i årets lag stavas A strålman,vi har ett kanongäng Fws
men backarna är katastrofalt dåliga.Att vi ej ersatte strålman tycker jag var fel,sen att Myrtinen skulle ev. göra detta köper jag inte isåfall var det dålig scoting.
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
Frella: Börjar inte slutspelet den 11 mars?
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
Laken: Segrar är för mig det viktigaste, att vi sedan inte spelar klapp-klapp hockey varje match är för mig ovidkommande och det finns heller inte resurser till det då vi har sex defensiva backar varav två finlandsfärjor och två juniorer som iaf försöker. Vi spelade ingen vacker ishockey i slutspelet ifjol, men oj så kul det var att kolla på. Har man intensiteten och viljan i spelet, vilket jag är övertygad om att vi kommer ha 12 mars, så räcker det för mig.
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
El Maco: "Matchen. Jag gillar nämligen att kolla på Timrå även i år."

En samvetsfråga, svara nu ärligt. Tycker du det är lika roligt att se Timrå denna säsong som tidigare år?
Just den frågeställningen är ju den brännande punkten som jag ser det.
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
Blizzard: Jaha. Men i nuläget så skulle jag nog vilja ha Månsson istället för Hedström och jag tror inte Månsson gör ett större hål i Timråplånboken.
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
Dogsbite: timrå har gått ut med att vi ska inte värva fler Forward eller Centrar (de känns ju toppen för vi har ju aldrig nå skador). Så Månsson är tyvär ett glömt kapitel, men vill ändå ha Bruuuwnas i KS....moahahahah
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
Blizzard: Skulle faktiskt kanske gynna oss om Brynäs åkte ur, tänkte om vi var sugen på Månsson! Eller har jag missat att han är klar för en annan klubb?
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
Nu skiter jag i en sak, jag tänker hålla på Dif idag jag skiter fullständigt om dif går om oss.För vi har "slösat bort" så många "klara" matcher. Sedan är min NÄST största önskaning (timrå sm guld störst) jo att Brynäs åker ur ES. Så Hejja Djurgården slå dom där jäkla bruuuwnasarna.
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
actionleif: "Vi ska vara stolta. Trots allt."
Nja, jag är faktiskt inte så där överdrivet stolt men hyfsat nöjd med att vi gått till slutspel trots alla skador på slutet.
Det finns också saker som har varit en stor, stor besvikelse denna säsong och jag hoppas ni förstått vilka saker jag syftar på vid det här laget.
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
lungan: Det släppte för Tenkrat ett tag, men nu fastnar det tydligen igen.

DIF mötte vi under lockout-säsongen väl? Det är ju 3 år sedan. I år har vi vunnit 4/5 och spelat 1 oavgjord. Klart att det blir lite mer press i ett slutspel, men jag tror vi tar dom faktiskt.
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
Jensen_12: Sist vi spela emot DIF i en kvartsfinal vann dem, SAIK jo de är lättast men hade vi fått möta dem? De hade blivit valda av de bättre placerade lagen.

Det är ovidkommande.

Alla matcher i ett slutspel är svåra och en hemmafördel kan vara en fördel, men, lika gärna en nackdel

En större fråga man ska ställa sig är varför Tenkrat gått poänglös under en längre tid nu?
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
lungan: Frölunda hade varit farligast. DIF och SAIK tror jag vi slagit ut utan större svårigheter faktiskt.
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
Jensen_12: Även om vi hade blivit 4 hade DIF, Frölunda och SAIK, också varit Tuffa matcher!!
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
lungan: Håller faktiskt med dig. Det första vettiga inlägget jag läst sedan igår då det var lite "Allsvenskan-nästa"-stämning hårinne.

Att nå topp4 är svårt, och vi kommer inte nå dit som vi spelar nu. Jag tror att Timrå försöker spara på krafterna faktiskt. Träna in det nya systemet Challe börjat med så att det sitter till slutspelet. Klart att det inte sätter sig efter 2 dagar. Det kan ju ta ett tag innan spelarna kommer in i det.

Som du säger, oavsett kvartsfinalmotstånd så blir det svårt. HV är bra, FBK är bra, MoDo är bra, LHC är bra. Spelar liksom ingen roll egentligen. Jag tror itne ens att hemmaplansfördel kommer att bli avgörande. Det bättre laget går vidare, helt enkelt.
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
Att vi förlorade igår emot Mora gör ingenting.

Klart att Mora vinner de har bäst form i hela elitserien men samtidigt kniven på strupen. I och med deras seger igår verkar Mora inkaserat en 10:e plats/9:e plats.

Mora hade betydligt mer att spela för än vad Timrå igår.
Timrå har slutat försöka bli minst 4:a i tabellen för länge sen.
Vi är helt klara för slutspel och vilket topp 8:a lag vi än får möta kommer det bli svåra matcher.
Timrå har ju visat en betryggande stabilitet hemma i Eon Arena (INTE), nä vad spelar en extra march hemma för roll? Huvudsaken att vi vinner kvarten och får två nya hemma matcher i och med en semi final.

Nä Timrå har slutat fokusera på elitserien, de tänker bara på slutspelet och när man möter ett lag som har mer att spela för vinner dem

Ps: Jag personligen är grymt imponerad av MODO som vinner med så många skador. De visar upp en större kämpar glöd och vilja än vad Timrå spelarna har gjort. Ds.

Modo har haft skador hela säsonge likt Timrå dock aningen fler på backsidan, men inte släpper dem in fler mål för det!
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
Mackelito: Jag tycker inte det var en fällning egentligen. 2 spelare i kamp och klubban hamnar lite fel, inget man kan göra åt saken.
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
The great one: Men ni skyller nu alltid att ni har så många skador. men det har Modo också men dom ligger ändå tvåa .Ni suger
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
ChriZt3r: Nej men dagens, det är synd att Challe satsar på en sjunde åttonde och inte ens kan erkänna att lahget spelar ur uselt , vi hade blivit nollat om vi inte fällt Juha Pitkämäki...
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
The great one:" Spelar ingen roll om vi saknar 5 ordinarie varje match, övriga spelare måste ta sitt ansvar och gå för fullt."

Men vad bra du tycker att med 5 spelare borta varje match ska vi endå dominera varenda byte och om vi inte gör det då har vi inte rätt inställning.
Jo övriga lag har ju ingenting att säga till om utan det är inställningen på Timrås lirar som avgör varenda match.
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
actionleif:

Spelar ingen roll om vi saknar 5 ordinarie varje match, övriga spelare måste ta sitt ansvar och gå för fullt.

Det enda jag kräver som supporter är att alla ger järnet, jämt.
Det är ett under att vi ligger där vi ligger i tabellen.


Det enda jag är stolt över är juniorerna som visar hjärta.
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
Laken och TGO: Snälla era dumma jävlar. Vi saknar i snitt 5 ordinarie per match. Vi har rett ut stormen, vi ligger där vi ligger, vi möter ett fulltaligt Mora. Herre..........................................gud.

Vi ska vara stolta. Trots allt.

Mvh

/En allsmäktig tillika onykter läktargrupp (vi som styr upp det hela)
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
Laken skrev:


"El Maco: Jag tycker det är jättejättejättedumt att ni inte diskuterar melodifestivalen och dess deltagare på typ SVT's hemsida.

Men en moderator gör väl aldrig fel."



Kan bara hålla med, speciellt som jag blev raderad en gång för att jag skrev om Magnus Wernblom, "för att det inte hade med TIK att göra"
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
bäver: Här vill jag verkligen hålla med..bra att Challe inte heller lägger sig platt inför journalister...Vem skulle kunna uträtta underverk med en så skadedrabbad trupp som vi haft senare delen av säsongen?
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
El Maco: se nu till och slå bägge lagen nu då.
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
Tre omgångar kvar. Färjestad borta kan gå lite hur som helst beroende på vilka vi får tillbaka och hur sugna FBK är på att vinna så här på slutet.

Dock ser jag verkligen fram mot att möta Brynäs och Luleå i sista två omgångarna. Det är matcher med potential att få rulla sig i härlig motståndarångest och spegla sig i de blanka ögonen på kvalserieklara förlorare.
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
Kom igen Challe jag diggar dig och det du åstadkommer både i Timrå och ditt travknäck.Fan vi ligger på 5 plats trots att vi spelar med halva pojklaget
och resten med kryckor,självklart att våra stars blir trötta både fysiskt o mentalt fan dom får ju ingen återhämtning mellan bytena ändå hävdar vi oss bra.Dessutom så kallar inte jag grabbarna på kanal+ journalister dom har ju vm i inbördes beundran -vi som kan men aldrig blev nåt-
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
mrchong: hmmm, vi kan nog skratta oss lyckliga om Pärssinen kan vara med i slutspelet och dessutom få upp matchtempo om/när han gör comeback.
Från det ena till det andra så tror jag faktiskt att topp 4 väljer Timrå som sista val. Tror trots allt att vi skaffade oss ett gott rykte när vi huserade där uppe innan skadorna. Kan nog vara ett psykologiskt vapen att presentera Pärssinen strax innan slutspel oavsett status. Typ: -Jisses! Timrå verkar ha fått igen varenda kotte utom Hedström och Andersson, då väljer vi inte dom i alla fall.
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
Blizzard: och som vanligt öskar man att man kunde gå in och ändra i inlägget ..lägger=ligger
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
Laken: Vilket är ungefär som att inte säga någonting. Som resten av tränarkåren där alla mumlar på i sann Roger Melin anda utan att egentligen säga ett skit.
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
Varför Ligger vissa Länkar till Höger kvar så J*VLA länge?!?! de är ju skit drygt ju!!! och ibland försvinenr dom sen lägger dom sig högst upp igen !
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
Frella: Han hade inte behövt såga bara betett sig naturligt.
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
Begrim: om nu pärssinen hinner komma tillbaka.. ser inte speciellt just ut på den fronten...men Hynning och pyörälä ska snart var redo för spel.
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
Laken: Nej, du kan utgå från att jag alltid har rätt faktiskt.
Kommentera

Sv: Vad är fel i årets upplaga av Timrå IK?
Laken: Hade det varit bättre att såga spelarna rakt av? De vet med sig att de var dåliga ändå, vi också så varför behöva få bekräftelse på detta av tränaren?
Kommentera

1007182 · »