1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586418 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1010630

Sv: Slaget om Västernorrland 2008
spud: Dessa individer är det bara att sortera undan. Jag har inga ambitioner över att vara inne i MoDos HS-bok och slänga ur mig en massa "där fick ni era jävlar" eller "nu kommer det gå åt helvete för er". Jag har ingen lust att se MoDo dala, jag ser gärna att vi kan fortsätta tävla på en hög nivå, båda lagen, och ge den södra delen av hockeysverige ett rejält race för SM-bucklan. Visst är det härligt med slutspelsderbyn, men på det stora hela är det ju faktiskt bara en parantes i ett slutspel. Det är alltid härligt att vinna en kvartsfinal, oavsett motstånd.

Vi är två starka klubbar i norra Sverige, det ska vi vara ruskigt stolta över. Jag är trött på att se lag som HV, FBK, FHC och nu även LHC tävla om Le Mat. Naturligtvis går klubben i hjärtat först, men när det handlar om Norrland mot Södra Sverige är det inget snack. Det var som sagt skitroligt att MoDo tog SM-guld förra året, i varje fall om jag får säga mitt, vilket jag nu får. Först och främst eftersom vår jämna kvarts-serie mot er (som var den jämnaste i hela slutspelet) säger att det på något vis var den moraliska finalen, att åka ut mot mästarna är dessutom ingenting att skämmas över, även om det kändes snopet just då. Hade vi lyckats vinna mot er då kanske vi hade lyckats göra samma prestation, ni fick ju en jäkla kick av att vinna en sådan tät kvartsfinal. Förlorar man på målsnöret mot laget som står som Svenska Mästare, då är det ett tecken på att man även själv kan göra den bedriften. Det ger självförtroende och förhoppningar. Men det är också bra att någon bryter trenden om att det hela tiden står mellan de södra lagen.

Jag tror det blir svårt att upprepa er prestation från förra året och gå hela vägen, speciellt med tanke på hur starka både HV och LHC ser ut, det är två tunga motståndare som väntar i semifinalen. Men vi har visat upp ett bra spel, jag hoppas och tror att det ska kunna gå vägen. Och jag tackar verkligen för de lyckoönskningar som kommer från MoDo-håll, det är storsint från många av er. Det är inte för alla Timrå-supportrar som hela det här slutspelet har kretsat kring att få tvåla dit er, även om många har visat dåligt beteende i och med det. Jag är i varje fall inte än av dem. Jag hungrar efter mer, precis som hela laget gör. Det går inte vara mätt nu bara för att vi gick vinnande ur kvarten.

Vi får se hur det slutar. Med den hockeyn laget har spelat i kvarten är man stolt. Speciellt med tanke på hur nederlagstippade vi var inför slutspelet. Tittar man på övriga supporters skriverier verkar vi, tillsammans med Skellefteå, ha varit drömmotståndare för samtliga lag på top-4. Satsar vi frisk har vi chansen, är vi mätta bara för att vi vunnit första slaget kommer det här falla platt. Man skriver ingen historia över hela riket bara för att man vunnit ett slutspelsderby. Många timråiter kommer vara glada över det här eftersom det innebar en känsla av revansch, så även jag, eftersom jag tyckte vi förtjänade det. Men vill vi verkligen göra ett avtryck, då måste vi fortsätta kämpa och spela bra, och gå för vårat första SM-guld. Läget är verkligen jättebra.

Kom igen grabbar!
Om alla ger allt de kan så har vi chansen!
Kommentera