1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

588009 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1027962

Sv: Apropå nånting...
Tvåtallar: "Eller är Timrå så mycket sämre än LHC?"

Nej, det tror jag inte. Visserligen ser årets drabbningar som slutat 4-1 i LHC:s favör ut som att vi haft lätt för er. Men undantaget en match har det (iaf siffermässigt) varit relativt jämna matcher, och dessutom kom väl ett par av dessa under perioden när ni hade en diger skadelista.
Jag tror det mer handlar om vilka lag som passar varandra och hur man hanterar motståndarna. Timrå, liksom Linköping och HV, spelar normalt med fart & fläkt och snabba omställningar. I vår första finalmatch funkade det fram till 4-1, sedan var det HV som utnyttjade den taktiken och höll så när på att gå ikapp. Andra matchen var en helt annan bild. Nu handlade om att stänga av mittzon som prio ett, vilket innebar att man hellre backade ett steg än att trycka på och checka hårt. Istället "utgick" man därifrån, och försökte utnyttja de misstag HV gjorde och nypa till när tillfället gavs. Som vid 2-1 målet.

Jag kan förstå coachernas dilemma när man ska lägga upp taktiken mot HV. Många av deras backar är lite långsamma i egen zon och trivs inte riktigt där verkar det som. Det borde ge taktiken stenhård forechecking och konstant pinchande på deras backar. Men samtidigt, OM de spelar sig ur situationen så har man en spelvändning i ars**et och då går det fort... (Misstolka nu inte denna mening!)

Vill man undvika detta scenario använder man nog LHC:s taktik senast: Se till att inte bjuda på något, få ner farten, invänta misstagen och lägena. Tråkigare hockey, men effektiv. Och här kanske det finns en skillnad mellan LHC och TIk, LHC var duktigare än Timrå på att spela grishockey helt enkelt.

Kenta ser helt riktigt lite förbryllad ut. Svamliga svar och taskigt kropsspråk. Jag hoppas han ger en sann bild av hur hela HV känner det... ;)
Kommentera