1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

585930 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1256837

Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?

John K:
"för övrigt anser jag att Karthago bör förstöras" eller nåt.

Nu när Bobbarna är ute ur bilden ligger vägen öppen för en flytt in till stan.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?

...och så här tycker moderaten Magnus Sjödin om att några av Sundsvalls kommunala bolag sponsrar elitseriehockey i Timrå Kommun.

http://dagbladet.se/nyheter/sundsvall/1.1959858-fortsatter-betala-for-hockeylogen

 Personligen tycker jag att det är "kaffepengar", trots spartider. Om Sundsvall lägger en kvarts mille i sponsring till en förening i systerkommunen som spelar elithockey på absolut högsta nivå är det för mig en billig peng, även om det kallas sponsring.

Men det är klart. Det hade varit bättre med en arena i Sundsvall. Då kommer alla skattepengar Sundsvall till del, precis som Birsta city. Timrå Kommun utarmas än mer och en "kommunkonkurs" är än mer förestående. Men visst, för Timrå IKs bästa kanske en flytt till Sundsvall är det bästa. Men Timrå Kommun, tänk er för. Är det verkligen värt att satsa pengar i en annan kommun?

Magnus Sjödin:

"– Visst handlar det om regionhockey, men samtidigt kan det ju finnas andra lokala klubbar som kunde gynnas av sponsringen – vi har ju både fotboll och basket på hög nivå i Sundsvall."

Vi såg hur det gick med Sundsvalls hockeylag och det stöd ni verkar gett dem. Är planerna redan sjösatt med att flytta Timrå IK från Timrå Kommun, och placera laget i Sundsvall? Skulle tro det.

Kommentera