1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586529 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1258563

Sv: Arenafrågan - bygga nytt eller stanna kvar?

Knallen: Du har en poäng. Lagets fantastiskt dåliga säsong, säsongen som gått, har nog kostat en och annan mille. Viktigt att man sätter ihop ett lag som fungerar från start i år. Ju högre upp i tabellen vi ligger, desto fler söker sig till proppskåpet.

När det sedan gäller en ny arena så skulle det vara lättare för mig att komma fram till en åsikt om jag visste föreningens långsiktiga plan. Är det att vara ett av tre-fyra topplag i elitserien eller är det att vara ett "stabilt" elitserielag med målet att nå slutspel? Det är faktiskt en viss skillnad i det. Skall man nå målet att vara ett topplag år ut och år in så tror jag att förutsättningen ligger till stor del i en modern arena. Då behövs det mer än en ombyggd arena med begränsade resurser som E.ON. Om föreningen däremot har en målsättning att vara ett stabilt elitserielag som någon gång ibland kan skrälla och kanske ta sig till semi eller i bästa fall final så är jag inte så säker på om en modern arena behövs, än skall tilläggas.

Det största kruxet idag är exponeringen av elitserien. Det är väldigt enkelt, och bekvämt, för de allra flesta i Sverige att följa matchen på annat sätt än på plats (TV, dator etc). Folk har blivit bekväma helt enkelt. Dessutom är serien på tok för tråkig under grundserien. I år har serien varit oerhört jämn men inte ens då har det tänt till under seriens gång förutom kanske i de allra sista omgångarna. En enda stor gäspning har det kännts som.

Det viktigaste är at vi inte hamnar i ekonomiskt trångmål såklart. Här lägger jag min tillit till herrar Johansson och Ericsson som i det här, tror jag, är rätt personer att bedöma behovet och om det är ekonomiskt genomförbart. På många sätt kan detta vara en fråga om föreningens överlevnad.

Kommentera