1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586416 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1335476

Sv: Apropå nånting...

Johnny Bravo: Det handlar inte bara om hur pass mycket det ligger i varje rykte heller, för jag är övertygad om att mycket stämmer likväl som att mycket är skitsnack. Utan det är bara den spiral det skapar. Går ett lag dåligt så finns det alltid folk som fort som fan ska hitta syndabockar och sen är det igång. De marginaler som man brukar säga existerar och som är små i hockey existerar inte längre i Timrå. Här är varje misstag, oavsett vad det gäller, på styrelsenivå. Något hårddraget. Hur dåliga allt än må vara så har vi fortfarande verkligheten att återgå till, och i verkligheten så är vi fem poäng från slutspelsplats med femton matcher kvar att spela. Eller två poäng från kval som andra skulle säga.

Kontentan av precis allt jag skrivit idag är dock fortfarande: gå på matcherna. Hur jävla dåligt allt än är, eller hur dåligt man tror att allt är. För det är få som vet.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Du har en del poänger i det du skriver men i grund och botten fattar jag inte vad ditt problem är. Du föraktar internetlallare som söker syndabockar samtidigt som du polariserar 50% av Timrås fans på HS och kallar dem tandlösa neggos som bara sitter och gnäller och din lösning på problemet är "gå på matcherna"?

Det är klart att det blir hårdare ord på ett internetforum, det är klart att man kan tala om negativa spiraler men inget som skrivs här inne skiljer sig nämnvärt från något annat som någonsin skrivits i ett internetforum. Jag tycker inte att man kan begära "blind lydnad"...det får mig att tänka på Stalin eller får. Det finns olika sorters fans. Det finns dom som kan och vill gå på varje hemmamatch, det finns dom som inte har råd, det finns dom som bor i andra delar av landet. Vad Timrå IK kanske bör ta i beaktande är att alla sorter betalar deras löner, på ett eller annat sätt. Definiera en fanatiker. Många av de som skriver här inne läser, skriver och följer allt som rör klubben.

Det är inte bara fansens förmån att få betala för att se Timrå IK spela ishockey. Det är även klubbens förmån att få lojala fans på läktarna vid varje match. Om nu några av dessa fans väljer att trappa ner sitt engagemang (av olika anledningar) så tycker jag nog att man kan leta efter fel på fler ställen än i deras hjärnor eller spargrisar.

Bristande engagemang behöver inte vara en indikator på en döende klubb, kanske bara en indikator på att man slutat lyssna på dom rätta frågorna och ger helt fel svar. Att sedan bara ge rådet "gå på matcherna" retar nog upp fler än vad det inspirerar. Du har rätt i att det är få som vet exakt hur det står till i klubben. Samtidigt är det nog få som vet hur mycket ekonomiskt och socialt kapital som vissa fans investerar i klubben och jag tänker iaf inte vara den som begär att dom ska fortsätta vända andra kinden till i en evighet.
Kommentera