1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586462 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1414884

Sv: Apropå nånting...
Olle: sen så är de ju så nu då styf lander och sebbe lämnat att går de åt helvete så rinner alla spelare iväg som vatten till nästa klubb och ägnar ingen energi åt skitsäsongen i Timrå . Perra drar hem till kalstad och släcker eldar eller nåt . Vi står kvar med kuken i handen med en bankrutt förening och undrar vad som hände . Samma med linkan och t.j . Dom drar ju vidare .. Den enda som känns lite Timrå i laget är väl jonte . Och supernubben då .
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
superfalle: Själv hoppas jag som fan att stämningen i omklädningsrummet är riktigt bra. Det är väl precis en sådan faktor som kan rädda oss ur det här.

Det börjar bli dags att sortera lite här. Igen. Vi har värvat rejects och skuggspelare i hopp om att dom dels ska ta ett kliv hos oss, dels fungera som ett l a g ihop. Ett lag där summan blir större än de enskilda kompetenserna.

Inför säsongen visste vi att det var risky. På pappret rådde inget tvivel om att vi tillhörde tabellbotten. Det visste vi. Likväl hoppades vi alla på annat. Något som vi, visa av erfarenheter, visste var möjligt. Så blev det inte. Vi har tagit elva pinnar på tolv matcher, brunt så det förslår.

Nu har, enligt någon slags märklig HS-logik, alla misslyckats eftersom vi ligger där vi ligger. Vår skitklubbdirre har givit skitsummor till vår skitinkompetente sportchef, som i sin tur givit skitkontrakt till skitspelare. Vore det inte nog med all denna skit har vi dessutom en skittränare, som lyckas få våra skitspelare att spela ännu mer skitdåligt.
Lägg därtill att våra skitspelare på egen hand dessutom underpresterar något grymt. Men...vad annat kan man vänta sig, med deras skitkaraktärer. Dom är ju glada så länge pengarna tickar in på kontot.
Förmildrande omständighet: dom tvingas spela i en skithall i en skitförort, inför en skitpublik som skriker skitramsor och som dessutom blir mer och mer skitliten för varje omgång.

Håhåjaja. Tittar vi på ovanstående lista av skitkomponenter kan man konstatera rätt mycket. Såsom att det uppenbarligen skulle räcka med ett par stolpar in av någon längst ner i den här skitpyramiden för att bajset liksom skulle tvättas bort en smula uppåt. Lite intressant.

Vi kan också konstatera att alla dessa 'RIP Timrå, det var vackert men nu är det över...hej allsvenskan, snörvel' har ett stort problem: det bygger på en extrapolering av nuet. Vi har tagit 11p/12 matcher. Det blir si och så många poäng efter 55 omgångar. Vi ligger på kvalplats redan nu, den kommer att cementeras. Vi kommer inte att kunna utvecklas eller jobba bort bristerna. Det g å r inte, inte med alla skitkomponenter som nämnts ovan. Det kommer inte att värvas någon spelare, och gör det det kommer han givetvis vara skitdålig. Vi kommer bli sämre och sämre, samtidigt som de allsvenska lagen blir bättre och bättre. Därför åker vi ur i april. Detta är inte uppgiven pessimism, detta är fakta.
Invändningar? Ja men, titta på hur det s e t t ut. BP, 11 p på 12 matcher, PP...kan du försvara det? Va, va?

Osv. Extrapolering goes anal big time. Hur var det med den här säsongen, och dess på förhand fastklistrade epitet av 'överlevnad' ? Var det bara en förutsättning som gick att förhålla sig till om det gick som på räls från början? Lite 02/02 i repris? Det borde vi väl ha rätt att vänta oss? Eller kräva, snarare?

Vi har ingen aning om hur den här säsongen slutar. Inte du, jag eller någon annan. Jag är övertygad om att det jobbas hårt för att lösa det. Nej, kompetensen är inte den högsta bland ett antal som ska lösa det åt oss. Men det är som det är. Och nej, alla är inte alls så jävla usla som den här HS-logiken tvärsäkert fastslår. Det är rent fåneri och ett jävla cry-baby-symptom.

Jag tror fortfarande att det här k a n gå. snackar vi att stanna kvar i elitserien: herregud. Hur fan kan vi bedöma våra chanser i en eventuell kvalserie, i mars/april nu? Vilka lag ska spela där? Hur ser dom ut?
Sluta slåss mot spöken. Det finns tillräckligt att slåss emot ändå. Sina drifter att extrapolera nuet t ex. Det här är sport. Det finns inga jävla garantier för någonting. Och, det bästa av allt: du kan bara sitta vid sidan och titta på. Njut när det går bra, lid när det går dåligt. Det är supporterns förbannade lott i livet. Och nej: du har inte någon som helst påverkan över detta.
Tough shit.
Kommentera