1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587618 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1421815

Sv: KRISEN ÄR TOTAL!

Frella: Sannolikt är det så att Vampola inte fått full lön utan bara en del av den. Detta för att alla ska kunna ta del av den lilla kakan som föreningen haft att röra sig med. Vampola har varit i kontakt med sin agent som snackat ihop sig med Vampola och bestämt sig för att 'gå vidare'. Med gå vidare menar jag att agenten fått lov att söka en ny klubb åt Vampola eftersom han inser att hans status på marknaden genererar en fet lönecheck. Han är ju så bra att han snuddar på eller rent av skulle kunna lira i NHL. Kvällstidningarna sitter ju uppkopplad dygnet runt med diverse agenter...

Detta scenario gäller förstås fler spelare i klubben. Det är säkerligen många spelare som inte fått ut en bråkdel av sin lön och besvikelsen över det visar sig på isen.  Detta är rena spekulationer från min sida men jag är rädd för att de ligger väldigt nära sanningen.

Det man bör göra om det förhåller sig på detta sätt är att med alla sätt och medel försöka undvika konkurs. Om det så betyder att man måste göra sig av med allt och ersätta med hela J20 so fine. Gör det då! Det viktiga i det här läget är att undvika en konkurs och ta ny fart nästa säsong i Allsvenskan. Annars börjar vi om längst ner i seriesystemet och då tar det tid att komma tillbaka om vi ens kommer att göra det.

I min lilla bubbla som jag lever i tycker jag att man ska kalla in sina stora sponsorer, fråga dem om det finns något som styrelsen kan göra för att någon eller några av dessa sponsorer skulle kunna tänka sig att rädda föreningen. Om det skulle innebära att hela styrelsen ska kliva av, så kliv av. Det måste finnas sponsorer som vill hjälpa till om det sker förändringar i organsiationen.

Men just nu, efter beskedet att även Vampola lämnar så känner jag att det viktigaste är att rädda föreningen från konkurs och börja om därifrån. Allsvenskan rockar ju nästan lika fett som elitserien. Det skulle funka det också några säsonger.

Redigerad kommentar

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: KRISEN ÄR TOTAL!
ÖstrandsNisse: Let's face it, fortsätter Timrå på den inslagna vägen så blir det kvalserien. Visst är det möjligt att man lyckas kravla sig förbi något annat krislag (MoDo, AIK), men att komma före två andra framstår som mycket avlägset.

Även om det framstår som galet vid en första titt så skulle en försäljning till KHL skulle kunna inbringa en liten övergångssumma, Timrå slipper betala den höga lönen samt att han kan räknas som artistspelare retroaktivt. Nu vet jag inte om pengarna som blir över bara ska stoppas i hål. Annars borde Vampola-pengarna räcka till att plocka in ett par hyfsade backar på artistkontrakt.

Hur det än är så är Vampola lite av en udda fågel i ett Timrå som i övrigt består av grovarbetare. Sponsorer får skramla ihop till en ny center av lite billigare märke och sen är det bara för laget att kriga. Med hårt jobb kan det laget klara en kvalserie, så länge paniken inte sprider sig.
Kommentera

Sv: KRISEN ÄR TOTAL!
ÖstrandsNisse: Sannolikt och säkerligen? Det du gör är väl snarare antaganden, eller hur?
Kommentera

Sv: KRISEN ÄR TOTAL!
ÖstrandsNisse: Ja och vi är nog långt ifrån de enda som lär hamna i den här situationen. Lönerna i elitserien måste få någon form av tak om det inte bara ska bli tre-fyra lag kvar som ligger i tätbefolkade områden och några lag som räddas av enögda gamla lirare.
När man kan betala 437 brak/månad för en sån som Holös så har det ju minst sagt gått för långt
Kommentera