1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586314 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1459393

Sv: Silly Season 11/12

ÖstrandsNisse: Ja, det håller jag med om. Jag älskade killen när han spelade här också och visst var han mycket mer än det jag korthugget sammanfattade honom som. Mycket av hans popularitet kommer ju i grund och botten av våran oerhörda törst efter kulturbärare, det är därför vi börjar svänga oss med 'Timråhjärta' så fort en spelare visar tecken på lojalitet. Sedan Sanny, Koskinen, Matthiasson och alla de andra som under många år var ledande spelare i Timrå IK under de ljuva åren, sedan dom försvann så är det oerhört tunnt när det kommer till spelare som man känner representerar klubben på bästa sätt. Spelare som ÄR Timrå IK.

När man då byter ut stora delar av laget år efter år så är det ju klart då att en sån som Sonnenberg blir kult. Han syns och tar plats och Challe hyllar honom i en eftermatch-intervju i PPV. Folk trycker upp tröjor och kidsen ändrar profilbilder på Lunar. Han är helt enkelt jävligt sympatisk och har stark utstrålning. Detta kombinerat med att han gör mycket poäng under sin andra och sista säsong här. Men det hela har ju fått för stora proportioner. Folk verkar nästan tro att killen har övernaturliga krafter.

Sen så tycker jag ändå att Sonnenberg var ganska medioker egentligen, förhoppningen var ju att få en fullgod center när han värvades men det gick inte alls. Han hade nog inte (om man bara ser till egenskaperna som ren hockeyspelare) gjort någon större skillnad i år. Några styrningar här och där men vi hade nog legat där vi ligger ändå. Det tror jag nog.

Nä, dom som vill se honom som en kultfigur och som vill bygga myten honom mest baserat på selektiva minnen får absolut göra det. Jag gillade som sagt killen starkt också. Men det är fan betydligt mer intressant att titta framåt nu. Det finns många Sonnenbergs och Mandervilles i hockeyvärlden.

Kommentera