1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

588048 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1485113

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Hahl Bundy: Sansat, objektivt och klarsynt. Se och lär Wennerhora mfl.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Det är väl så att medierna och andra lags elitserietörstande fans är de som går igång mest på det här. När nu kontraktet förmodligen kommer att säkras så finns det inga som helst bekymmer för oss att klara det här med ekonomin. Med lite kreativitet och hjälp utifrån så får fogden sina pengar till slut. Så ingen fara på taket! Däremot är det en stor skandal att Timrå misskötts så enormt de senaste säsongerna då det gäller ekonomin, men diskussionen om det tycker jag vi tar efter kvalserien.

På något sätt känns det skönt att det är Norlander som numera svarar på alla frågor om ekonomin (och allt annat) då han börjat sin roll riktigt förtroendeingivande. Thomas J har inte jag trott 100%-igt på senaste säsongen då han verkligen inte nått ut till oss supportrar eller media. Det här är viktigt för framtiden, att vi har en duktig man toppen som vet hur man hanterar media osv. Vem vet, kanske kan vi äntligen skrota örnen nu med nya personer som styr skutan.

Av medierna så är det ändå Mittnytt som gått ut hårdast och kört med "uppdrag granskning" tonen i granskningen av Timrå. Förstår inte vad det är som motiverar detta, den enda anledning jag kan tänka mig är att det sitter en hel del personer som vill Timrå illa på redaktionen. ST och Dagbladet har varit betydligt mer sansade. Mittnytt har ju dessutom alltid gått ut med sina nyheter i verkligt prekära lägen, typ samma dag som en viktig match etc. Det har känts lite som att timingen har varit att lägga ut nyheterna när de "tagit" bäst.

Snart har Växjö's framgångar tagit slut och med skulder på 256 miljoner så kan vi alla räkna ut var de hamnar i slutändan. Senast ifjol gick Modo med 5.2 miljoner i förlust och det blir spännande att se vad de hamnar på i år. Det finns fler klubbar som har dålig ekonomi så vi är inte ensamma. Att vi nu har en megakris på det ekonomiska planet hoppas jag blir en parantes i historien, men det beror ju på vad vi lär oss av de senaste årens misstag. Till nästa säsong blir det att återigen krympa och effektivisera organisationen till en storlek som passar Timrå av i dagsläget.

På lördag blir det Behrn Arena för mig där jag hoppas få fira elitserieplatsen och vår överlevnad som klubb. Timrå IK is back!

Kommentera