1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

588047 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1521704

Sv: Timrå IK:s ekonomi

hubbenorlen: Visst är det så. Om man får vara rak på sak här just nu så är det väl så att det är timråborna (stammisarna) som beklagar sig över marginalpubliken (sundsvallsborna) och dom lockar man nog tyvärr inte med krav om att visa "hjärta" eller "engagemang". Den publiken kommer om underhållningsvärdet är tillräckligt högt.

Tyvärr är det nog lite av en ond spiral också kanske? Publiken vill vara på plats när det är bra drag och spännande matcher så därför skiter dom i serielunken men det blir ju inte drag och spänning utan publik så...ja.

Sen det här med att spärra sändningar, jag vet inte. tänk när det är Timrå - Modo tex, då är arenan smällfull men det är ändå tusentals människor som inte kan se matchen. Sen vad är närområdet egentligen? Blockerar man matchen för timråbor och sänker priset på sittplats till 180 så kanske det ramlar in mer folk men spärrar man sändningarna för sunsvallsborna så får man nog varken mer intäkter eller mer publik öht.

Nu har jag inte länken till den där statistiken på varifrån publiken kom ifrån (geografiskt) men majoriteten av åskådarna var ju redan sundsvallsbor. Tyvärr är det ju inte timråborna som "behöver" gångavstånd till arenan utan snarare sundsvallsborna, om man ska se det ur en strikt ekonomisk synvinkel. Det kanske sticker i ögonen på många men det är nog den bistra verkligheten.

Kommentera