1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

588047 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1521850

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Peja: Där är jag halvt med dig. Men är det inte en defensiv klippa ni behöver? När ett lag av TIK's kaliber är livsfarliga för BIF så fort de passerar anfallsblå kan man väl tycka det. Har han haft problem i defensiven på liten rink så behöver man ingen kulram för att räkna ut hur det kan komma att bli på stor dito. Det är väl det Nordström syftar till när han menar på att han inte lär lyfta backsidan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Ambroo: Att Nordström ser mest NHL-hockey i Sverige må vara sant men det argumentet faller ju helt och hållet pladask när faktum är att han har frågat en annan journalist om Franson. Det tyder onekligen på att han själv inte har särskilt bra koll på snubben.

Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Ambroo: Kan ändå mycket väl vara så att han kommer att vara bra defensivt i elitserien och ännu bättre offensivt. Typ Staffan Kronwall framställdes som urusel defensivt när jag såg honom i NHL, men han var fantastisk i elitserien. Sedan kan förstås inte EN spelare göra laget hur mycket bättre som helst. Franson (eller någon annan back) kommer ju inte spela i varenda byte och ge laget ett mycket bättre kollektivt försvarsspel. Brynäs spelar offensivt och offrar mycket i det defensiva spelet. Det gäller att hitta en balans. Men det blir såklart lättare att hitta den balansen ju bättre spelarmaterial man har.

Det finns självklart många NHL-backar som är bättre än Franson, men man måste väl utgå från att Brynäs inte kan värva vem som helst, utan snarare får rikta in sig på kontraktslösa backar i Europa (typ Sevc) eller relativt billiga kontraktslösa NHL-backar (typ Franson).
Kommentera