1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

588047 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1521852

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Peja: Att han förmodligen är bra med elitseriemått mätt är jag tämligen säker på, även om det kan vara jobbigt att vara en mindre bra skridskoåkare som elitprospects skriver. Det finns många backar i NHL som klarar sig trots lite stabbig åkning, men som på en stor rink får svårare då avstånden till hörnen blir större. (Själv tror jag exempelvis att Murray - som är en annan spelartyp än Franson - inte alls kommer att dominera ens i allsvenskan).

Dessutom så är omställningen ofta relativt svår för en back som kommer från liten rink om man inte har bra spelsinne. Inte ens en så meriterad back som Freddie Meyer som Modo hade ifjol hade det enkelt. Nu har Brynäs säkerligen tid att vänta tills han anpassat sig, men jag hade varit mycket mer kritisk om exempelvis AIK i sitt utsatta läge värvat en nordamerikan.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi
J F K: Jo, men jag tycker att man måste vara rimlig i sina förväntningar på nyförvärv. Franson håller troligtvis jäkligt hög klass om man jämför med nordamerikaner som vanligtvis flyttar till Elitserien.

Självklart kan han inte lyfta Brynäs försvarsspel på egen hand. Han kan bidra, men att förbättra det kollektiva försvarsspelet - som vi trots allt pratar om här - ser jag som en kollektiv fråga där en kollektiv förbättring behövs, och inte någonting som en spelare kan förbättra avsevärt.

Däremot PP-spelet, där Franson tydligen är vass, kan ju en specialist göra avsevärd skillnad. Brynäs har haft problem med PP-spelet hittills och alla som kan hockey vet att bra PP-spel ofta är en effektiv nyckel till att vinna hockeymatcher. I många jämna matcher är special teams helt avgörande.

Tillägg: Härmed avslutar jag samtalet om Franson här, detta är ju trots allt en tråd om Timrås ekonomi! Tycker för övrigt att Robinson är en kanonback och han skulle verkligen passa in i Brynäs spelstil :)

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
J F K: Freddy Meyer var Modos bästa back tills hans karriär blev avslutad ifjol.
Kommentera