1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

588046 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1538390

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Mäster T: fast det som Nollan säger känns helt ok ändå...

en del i att få allt på plats för en hållbar framtid är att inte ha en dyrare trupp än vad som plånboken klarar av.

och att bygga en framtid med skulder i bagaget till spelare och företag känns ju inte särskillt långsiktigt. 

det är väl redan för sent för några bra lösningar så att låna upp pengar bara för att nollställa det som varit är kanske det enda rätta även om det känns lite grekiskt...

iom pantbreven så blir juh lånet så absolut billigt som det kan bli men skulden finns juh kvar ändå...

synd att det inte lyfts fram tydligare att Timrå IK inte är ensamma om att ha problem med pensions inbetalningarna...

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi
söder över: Vi får verkligen hoppas att de pantbrev som nu föreningen fått går att belåna på någon bank. Det är säkert lättare sagt än gjort att 'bara sådär' gå in på banken, slänga upp pantbreven och casha ut sedlar. Historien om Timrås mångåriga problem med likviditeten har säkert inte passerat bankerna obemärkt förbi och det lär innebära att det kommer bli tuffa diskussioner mellan parterna innan man kommer överens, förhoppningsvis ett positivt sådant för Timrås del.

Hursomhelst är det utomordentligt viktigt att man en gång för alla slipper det här med outbetalda pensioner, släpande fakturor och annat som påverkar föreningen negativt.  Jag ska inte säga att lagets sämre prestationer den senaste tiden beror på detta, men en sak är säker och det är att sådana här saker inte för något positivt med sig, enbart negativa saker.

Jag upplever det som att Nollan har fungerat bra i sin roll som klubbdirektör och inte tagit några överilade beslut och ej heller handlat i panik. Även om vi inte kommit så långt in i serien och det är mycket kvar, så har man - enligt mitt tycke - agerat metodiskt och inte skitit på sig för minsta lilla.

Jag tycker också att det sätt föreningen jobbat sedan bytet av klubbdirektör och ordförande visar prov på att man förstått allvaret och att man påbörjat arbetet med att bygga upp föreningen långsiktigt vilket rimligtvis bör tilltala den bank/banker som eventuellt kliver med på tåget.
Det viktigaste nu är att komma väl påläst med en långsiktighet i sina mål så att man kan presentera en hållbar utveckling där föreningen på sikt ska bli framgångsrik på alla plan.
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi

söder över: Det händer väl aldrig....det är ju liksom "baaara" vi.

Kommentera