1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586416 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1573955

Timrå IK 2.0

Jag tror som så att OM det finns någon som helst stake i den här Supporterskaran så kommer den visa sig nu. Vi har i åratal agerat självömkande och har som jag ser det inte gjort det minsta för att hjälpa föreningen, bortsett de värvarkampanjer som genomförts från klubbhåll.

Timrå IK har en stor Supporterskara som innefattar människor av ett brett spektra av kompetens. Vad är det som behövs för att vi ska samlas kring någonting? Är det så enkelt som att det bara fattas någon som kan fungera som ledare? Så fort det serveras ett sätt att hjälpa klubben så nappar ju folk per omgående.

Jag har varit med i den här svängen nu sedan omkring 2000/2001, under den tiden så har man stött på massor av människor tillika medsupportrar som sitter på massa kunskap inom vitt skilda områden. Det finns folk som kan göra musik, redigera film, revision, göra fullständiga arenaskisser, köra lastbil, måla, skriva m.m. Kreativitet finns. Kunskap finns. Det finns Supportrar till klubben som har ekonomiska tillgångar av modell större.

Vi måste på något sätt hitta ett sätt att organisera upp dessa krafter, att sitta här på ett internetforum kommer vi tyvärr inte så långt med i ett större perspektiv. Jag har tidigare känt att det är Supporterklubben som behövs styras upp, men jag vet inte. Kanske är det så att man ska fortsätta låta SK bara syssla med frågor som bara rör Supporterrelaterade frågor så som resor och läktarkulturen. Att låta det stanna där. Som sagt, jag vet inte.

Man kommer behöva strama upp organisationen hos Timrå IK ännu mer nu och det är där Supportrarna kommer in i bilden. Som sagt så behövs det bara en tydlig grej att stödja så gör folk det, i regel. Nu vet jag inte hur många medlemmar Timrå IK har, men låt säga att det är 1000. Skulle man då sätta upp som mål att få in 3000 tills kommande säsong så tror jag att man skulle nå det väldigt enkelt om man bara kunde kommunicera på rätt sätt.

Det man verkligen skulle kunna göra är att sätta upp ett tydligt mål kring säsongskortsförsäljningen. Så fort det finns en barometer att gå efter så blir folk taggade, som med värvarkampanjerna. Där måste det kunna gå att göra något, som dessutom också kan tilltala exilsupportrar som mig själv. Är man exilsupporter så serveras man inte många andra alternativ än att köpa souvenirer på postorder. Det kanske går att styra upp ett exilsupporterssäsongskort? Jag vet inte hur en sådan idé ska utformas riktigt, men klart är att exilsupportrarna är en i stort sett helt outnyttjad resurs. Kanske ett symboliskt säsongskort?

Nu vet jag inte hur många säsongskort som såldes inför denna säsong, men känslan är väl att den siffran låg kring 3500 eftersom publiksiffran oftast landat omkring 4000. Tänk om man kunde nå 4000 sålda säsongskort inför kommande säsong?

Jag har svävat iväg nu, men dit jag vill komma är att det måste organiseras upp något som kan vara ett substitut till SK och som kan bistå föreningen Timrå IK med hjälp. Som kan hjälpa till att bistå Timrå IK med hjälp på de områden där man kommer behöva skära ner eller där personalen inte räcker till. Kanske är det en arbetsgrupp inom SK eller så är det något fristående. Huvudsaken är att det börjas ta initiativ.

Så som det fungerade förr innan man började ta Timrå IK för givet.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK 2.0
Knylan: Många som ställer sig frågan hur kan jag som privatperson bidra. Det borde finnas fler möjligheter förutom att köpa säsongsbiljett, bidra till kringförsäljning och medlemskap.

Stöd i form av autogiro kan vara ett sätt men det krävs som i de allra flesta fall en motprestation och en försäkran om att pengarna går till avsett syfte. Värvningskampanjen tidigare denna säsong var ett bra exempel på detta. Utan insyn i ekonomin förstår man att detta var ett välkommet ekonomiskt tillskott och jag kan tycka att liknande inslag skall göras som ett permanent inslag i marknadsföringen. Utkomsten får naturligtvis hanteras utanför den ordinarie budgeten.
Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0

Knylan:

Otroligt bra förslag tycker jag. Jag kan också tycka att föreningen är för dålig på att fånga upp massornas engagemang.

Nu när vi sitter i halvchock med en degradering så anser jag att det är läge att samla alla supportrar mm som verkligen brinner för TIK och dra igång en projekt "Återtåget".

Föreningen bör i samma läge satsa stenhårt på den egna juniorverksamheten och skapa en långsiktig satsning modell Skellefteå. Tydliga mål rakt igenom föreningen med stenhård träning och kompetenta tränare.

Vi supportrar, även tillsammans med föreningen om det behövs, bidrar med insamlingar, auktioner(jag har Peckas målvaktsklubba) mm. Kanske kan de olika supporteravdelningarna samlas ett par ggr per år och göra ngt jobb(sätta plant mm) med avsättning till klubben) med efterföljande samkväm.

Varför inte göra sponsorinsamlingar bland supportrarna, många har egna företag och många fler känner andra som är företagare. Många bäckar små...

Jag tror att om ska Timrå IK komma tillbaka till toppen av hockeysverige så behövs både ett nytänkande(proffstänk) i föreningen och att vi supportrar sluter upp långsiktigt.

Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0
Knylan: Antalet försålda säsongsbiljetter uppgick den 8 September till 1 800 st enligt länkad artikel i Expressen.
Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0
Knylan:Ni som ska köpa säsongskort nästa år gilla detta inlägg.
Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0
Knylan: Många kloka tankar där. Som också varandes exilsupporter känner jag ett uppdämt behov att bidra. Man såg ju på värvarkampanjen att vi är många som tänker så.

Märkligt egentligen, att Timrå IK är så dåliga på att be om hjälp. En medlemsvärvardrive skulle garanterat ge resultat, t ex. Sen tycker jag att ett exilpaketssäsongskort är en lysande idé. Man kan t ex signa upp sig på ett säsongspaket där man autogirar en hundring i månaden (eller mer) från september till april.

Kanske ska dylika initiativ komma från supporterleden och inte från Timrå, men jag tror genomslaget skulle bli störst om det kom från klubben själv.

Nu är hursom en bra tid att börja planera sånt här. Paradoxalt nog tror jag att viljan att bidra är väldigt hög nu, det sportsliga debaclet till trots. Folk fattar att läget är jävligt brunt.

Så, gott folk: vad gör vi? Hur kan vi hjälpa den lilla klubben som har en så stor plats i våra hjärtan?
Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0
Knylan: För egen del kostar det inte en spänn att få mig att göra en insats. Jag skulle kunna tänka mig att göra i stort sett vad som helst så länge det stödjer Timrå IK på något sätt. Jag är dock rätt usel på att komma med egna förslag men jag lyder andra blint.. :)

Det är det där förgivettagandet som satt oss på pottkanten. Jag kommer ihåg ännu idag hur mycket vi förbannade den stackars artikelförfattare som hade fått för sig att hockeyn i Timrå minsann skulle bli vardag. Detta var någon gång under våren år 2000 och vi var (nästan) helt färska i ES. Hur det blev med den saken vet vi väl alla nu.
Kommentera

Sv: Timrå IK 2.0

Knylan:

Jag ställer gärna upp på något sätt för jag är jävligt mångsidig. Men då får föreningen vara beredd att betala för dessa tjänster också. För jag är dödligt less på att jobba gratis till höger och vänster vid det här laget...

Kommentera