1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

588046 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1575736

Sv: Timrå IK:s ekonomi
bobrov: det största problemet med att bli ett skapligt allsvenskt lag är som jag förstår det en väldigt stor ryggsäck med skulder som funnits och växt under en rad av år. Föreningen har levt över sina tillgångar och till slut måste man ta ansvar för det och det hade varit lättare med fortsatt elitseriespel än att åka ur och mer än halvera sin omsättning.
Det hade garanterat varit lättare att överleva som förening om man inte åkt ut, även om bankerna inte beviljar några lån. Som förening hade man kunnat anpassa kostymen ytterligare då man får dessa massa miljoner för TV-rättigheterna. Rent hypotetiskt hade man kunnat sänka lönekostnaden för truppen till 15-20 miljoner och på så sätt säkert kunna arbeta ikapp det man ligger efter med.

Bara att hoppas att föreningen överlever detta och att Timrå IK får fortsätta med spel i allsvenskan, riva dyra kontrakt, och bygga nytt. För som det känns så är ett flertal av de kontrakt som skrivits väldigt kostsamma om man sätter det i relation till vad dessa spelare som sitter med kontrakt levererar på isen.

Det gäller som sagt att överleva, att lösa den likvida krisen. Då andas jag, trots allt, en framtidstro om att det kan bli roligare på sikt än det man varit med om de senaste 3-4 åren.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi
250kg kärlek: Ja mycket bra sammanfattat.
Hoppas nu bara att det är någon bank som vill låna ut till oss.
Annars känns vi ganska vändstekta
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
250kg kärlek: Bra. Snyggt.

Amen.
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
250kg kärlek: Ja i terorin. I praktiken(högst troligt scenario) hade fortsatt spel i ES med lågprislag lett till ytterligare en säsong med tidig "avsågning" och lite publik och med konsekvensen dålig ekonomiskt resultat och ännu billigare trupp året därpå osv i nedåtgående spiral. Det enda som skulle kunna bryta mönstret hade varit att med ett lågbudgetlag lyckas prestera så pass att man skulle vara med i slutspelssträcksracet ända in i omgång 55. Då... hade vi kunnat fixa en vändning utan stt gå ner i AS och "börja om".
Kommentera