1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

588004 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1576300

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Knylan: Till att börja med kan vi väl titta lite på vad det innebär att starta en ekonomisk förening. Är man inte ekonom eller egenföretagare typ så behövs lite basic facts. Följande hämtat från skatteverket.se:

 

En ekonomisk förening bildas av minst tre fysiska eller juridiska personer. De ska ta beslutet att bilda föreningen, anta stadgar, välja en styrelse samt en eller flera revisorer.

När man bildar en ekonomisk förening måste den registreras hos Bolagsverket. Det gör man direkt på deras webbplats. När Bolagsverket har registrerat föreningen får den ett organisationsnummer. Föreningen anses inte vara bildad om man inte registrerar den.

 

 

Rättskapacitet

Föreningen får också rättskapacitet i och med registreringen. Rättskapacitet innebär bland annat att föreningen kan vara part inför domstol samt att den får olika rättigheter och skyldigheter. I och med registreringen hos Bolagsverket skyddas även föreningens namn i hela Sverige.

 

 

Ansvar

Medlemmarna i en registrerad ekonomisk förening är inte personligt betalningsansvariga för föreningens skulder utöver insatsen. Är föreningen oregistrerad kan dock medlemmarna bli personligt betalningsansvariga för föreningens skulder.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi
De kommande åren får vi sällskap i Allsvenskan av fler lag som havererat ekonomiskt, det är jag helt övertygad om. Det hela är lite som EU-ländernas ekonomi, man väntar bara på nästa som ska falla. Som vanligt på våren så kommer nyheter om Modos ekonomi.
Kommentera