1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

588004 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1577629

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Kongo: nej, det har du rätt i. Vad jag menar är att det finns några som sitter på kommunhuset som verkar göra allt som står i sin makt för att utnyttja denna situation, att ifrågasätta kommunens generositet när det gäller Timrå IK och fort som sjutton komma in på skola, vård och omsorg.
Och visst, det kan knappast vara kommunens ansvar att rädda föreningar som missköter sin ekonomi. Men när man använder Timrå IK som en bricka i spelet för att vinna sympatier - åtminstone i detta prekära läge - då känns det inte så jättebra.
Men visst, den initierade källa som jag tror att det är kan vara någon helt annan.

Alldeles oavsett tror jag att det är enormt viktigt att föreningen överlever, inte bara för alla som älskar föreningen, utan för alla andra också. Som inte bryr sig i hockeyn. Det är nog bara att fråga Skellefteås kommundirektör vad det laget betyder för deras kommun.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Okej, då är det lika bra att ställa in sig på det värsta. Ville inte tro att det var så illa men tydligen... Ja, det är inte utan att det kändes på vibbarna när man träffade den från det sjunkande skeppet avgående råttan T J för ett par år sedan. Tänkte dock att det skulle finnas en större lokal vilja att behålla detta kommunala slagskepp i eliten, men icke... Nej fan, vi är inget MoDo. En stabil klubb med gamla trotjänare som bryr sig, nej. Vi är ingenting. Det var därför vi befann oss på en 18 år lång ökenvandring medan MoDo endast var nere och vände någon säsong på 1980-talet.

Hösten 1999 tog Giffers steget upp i allsvenskan efter många år i norrettan. Ett halvår senare gjorde Timrå om denna bedrift fast i hockey. Nu, 13 år senare, har båda lagen tagit steget ner inom loppet av ett halvår. TIK kanske till och med försvinner.

Samtidigt har Gävle två stabila lag i högsta serien i båda dessa sporter. Vad är det för fel på Medelpad egentligen???

Kommentera