1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587744 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1578119

Sv: Timrå IK:s ekonomi

bj21: Vid en konkurs saknar bolaget möjlighet att betala alla skulder och bedöms inte ha förutsättning att göra det heller. En konkurs slutar med att allt som finns säljs och pengarna delas mellan de som har fordringar. Efteråt finns inte klubben (eller företaget) kvar.

En rekonstruktion används om det bedöms vara bättre för alla som har skulder att få en del utbetalt men istället avskriva resten och för att verksamheten ska drivas vidare.

I båda fallen ska rekonstruktion och konkurs klubbas i domstol så den processen ska igenom. Och alla som har fordringar (borgenärer) ska informeras och få frågan om de går med på rekonstruktion. Om borgenärer motsvarande en tillräckligt stor del av totala skulderna accepterar får övriga acceptera också oavsett vad de tycker. Tror att DIF sa nej till rekonstruktion för Leksand till exempel...

Konkurs kan få stor betydelse för styrelsen etc men det är en annan historia.

Löven gick inte i konkurs. Men de gjorde en rekonstuktion och hade inte ordning på papperen när det skulle delas ut elitlicenser.

Elitlicensnämnden blir spännande för oss också. Tror dock Lex Malmö bland annat att man får elitlicens om man har eget kapital kvar och en relistisk plan för framtiden.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi
El Maco: Hur var det med elitlicensen eg? Läste någonstans att vi inte riskerar åka ur as pga den eftersom ett lag endast kan flyttas ner en division på en säsong och vi har ju som bekant redan städat av den biten...

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
El Maco:Glasklart! Tack och lycka till.
Kommentera