1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587748 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1578126

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Knylan: Timrå IK har idag alltså skulder på 60 miljoner kronor. Efter rekonstuktionen om alla fodringsägare godkänner detta så kommer skulderna att vara ca: 15 miljoner kronor. Hur kan man ha redovisat ett positivt årsresultat så många år i rad och helt plötsligt behöva göra en konkurs light?

Jag är mycket tveksam till om alla spelarna går med på denna rekonstruktionen, spelarna kommer nu endast att få ut 178.000kr som mest från lönegarantin och alla pensionerna kommer att försvinna om dom nu inte har kommit ikapp med detta. Timrå IK kommer nog att få ett mycket dåligt rykte bland hockeyspelare om man inte man har lyckats betala ut alla gamla pensioner... Får vi se Styf på barikaderna igen?

Alla sponsorsavtal som redan är tecknade lär ju också gå upp i rök, hade jag varit ansavrig på Handelsbanken så hade jag krävt namnet på arenan. Detta kan bli mindre roligt för alla som har köpt loger m.m. skall bli roligt att följa utvecklingen på denna rekonstruktionen.

Timrå IK skulle ha varit lite smartare tidigare och trixat lite mera med bokföringen och sålt iväg Conferera AB till någon riskvillig person...

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi

RED DEVILS: Vem skulle köpa Conferera? Och ha till vad? Eller menar du att de skulle sålt driftbolaget till en A-lagare på torget i Timrå som får agera målvakt? Hade i och för sig varit kreativt men i längden knappast bättre för relationerna.

Jag är annars som du orolig för allt stök som det här kommer att betyda fortsatt men det är bättre än alternativet. Säkert många sponsorer som känner som vi supportrar och åskådare, skönt att det är klart och nu går vi vidare. Förstår inte varför gamla sponsoravtal skulle falla på grund av en rekonstruktion, tillgångssidan och intäkter ska ju inte påverkas rent legalt om jag inte missförstår reglerna. Men det kan ju finnas elitserieklausuler även där...

Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Blandade känslor.

Självklart känner jag en stor lättnad över klubbens fortlevnad, men samtidigt kan jag inte känna nån riktig glädje.

Det känns skämmigt, skämmigt, skämmigt att behöva tangera det jag avskytt att Leksand tillåtits göra.

Hoppas med hela mitt hjärta att allt är en surdeg från de som tidigare styrde skutan och att nuvarande styrelse och beslutsfattare har bättre koll på verksamhet kontra verklighet.

Gör om - gör rätt. Visa att föreningen vårdar sin historia och att ni förtjänar vår obrottsliga lojalitet.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
RED DEVILS: Det borde finnas en lista med oprioriterade fodringsägare bland spelarlönerna också. De som svek oss i ks. Hallin skall iallafall prioriteras!
Kommentera