1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587661 inlägg · 6218 ämnen

Inlägg #1578172

Sv: Timrå IK:s ekonomi

mikenomad:

Hockeyn i Sundsvall med omnejd känns inte särskilt het med ett konkursmässigt lag i allsvenskan och ett gäng lag i ettan. Giffarna har i alla fall någorlunda koll på ekonomin.

Basket och innebandy kändes hetare under säsongen som gick.

Om jag bodde i Skellefteå eller Luleå skulle jag antagligen tycka annorlunda.

Fotbollen har en ohotad position som världssport. Under ett fotbolls-VM står världen stilla. Hur många bryr sig om ett hockey-VM nu för tiden?

Bättre argument skulle jag kunna ha, men dessa får räcka för stunden.

Bongo verkar vara en klok människa.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi
DJ Hemp: Vänta du bara Mr Hemp. Jag tror att Giffarna går en mörk höst till mötes. Jag tror inte att dom har budgeterat för de ynkliga publiksiffrorna dom har så här i början på säsongen. Det är ju bara en fortsättning på fjolårets siffror, trots att dom speladen en fantastisk fotboll stundtals tidigt på säsongen. Fortsätter det i samma stil så blir det nog ännu en  rekonstruktion. Den stora frågan är - var tog idrottsintresset i medelpad vägen? Sundsvalls/Timrå publiken är varken värda ett elitseriehockeylag eller ett allsvenskt fotbollslag.
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
DJ Hemp: I ett större perspektiv är hockeyn naturligtvis chanslös mot fotbollen. Och mot basketen. Och mot en rad andra sporter. Här i krokarna engagerar hockeyn dock ljusår mer, med el utan kk-hot, än fotbollen och giffarna gör. Giffarna har fullständigt misslyckats med sina ambitioner att bli folkliga utan följs främst av närmast sörjande. Något "hela Norrlands lag" har de definitivt inte blivit och inte många söder om Bommen, norr om Sundsbruk eller väster om Nacksta bryr sig...
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi

DJ Hemp: Problemet med fotboll är att klassien på svensk fotboll är så låg. Skillnaden mellan VM/CL och Allsvenskan är ju så stor att det knappt är samma sport.
Svensk hockey däremot, har ett betydligt högre underhållningsvärde. Även om den spelas på allsvensk nivå.

Kommentera