1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587662 inlägg · 6218 ämnen

Inlägg #1578201

Sv: Timrå IK:s ekonomi
250kg kärlek: Känslan är väl att det hela började med framgångsrus, fartblindhet och sedan en snöbollseffekt vad gäller kreativa lösningar för att hitta sätt att kunna ställa ett konkurrenskraftigt lag på isen. Lite som den spelberoende som börjar tumma mer och mer på annat kapital för att sedan med storvinsten kunna ställa allt till rätta. Dom sportsliga framgångarna uteblev dock som bekant under de senaste åren, och med dom ekonomin.
Det här borde ha stoppats i sin linda. Det är vi alla överens om, i a f såhär i efterhand. Men vi drogs ju också med. Startade trådar om 'Elitseriens snålaste och mest handlingsförlamade förening' när det inte köptes in lite nytt under säsongen. T ex.

Jaja. Gjort är gjort. Och: jag tycker ändå att det här med nystart i allsvenskan känns mer och mer rätt. Vi hade kanske kunnat hålla oss flytande någon säsong till, med ett ännu billigare lag, och med ännu torftigare spel. Försökt sanera. Men jag tror inte att det hade gått i längden. Med stor sannolikhet hade vi åkt ur nästa vår, och jag tvivlar på att den ekonomiska situationen varit bättre då. Skuldbördan måste minskas drastiskt. Nu sker det i ett, obarmhärtigt slag. Klarar vi den processen väntar nästa utmaning: att kunna hävda oss i allsvenskan. Detta känns fullt tillräckligt på utmaningsfronten nästa säsong.

Dessutom: det känns som en lättnad att skiten kommer upp på bordet. Nu tar man fram alla papper, ger oss siffrorna svart på vitt och låter oss ta del av förutsättningarna. Det är bra. Nödvändigt. Jag vill vara med och bygga upp igen. Framöver ska vi sikta på Elitserien, men först ska vi se till att vara en av Sveriges 12 bästa klubbar. Ekonomiskt, junior-/talangförädlar-/träningdmässigt. Några av dessa komponentermåste vi bli så bra på att vi förtjänar en plats i Elitserien. Det gjorde vi inte förra säsongen, och vi hade inte gjort det kommande säsong heller om vi krampat oss kvar.

Nystart. Det är fanimej dagens ord. Nu börjar vi om!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Bragd-Birger:

Hoppas ni fixar det, vi om några vet vad ni genomlider. Lycka till alla timråiter, menar det. 

Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Skulle mycket hellre prata trupp, men en fråga hänger obevekligt där: 80 miljoner, hur FAN kunde det hända utan att någon bromsade? 80 miljoner hade vi knappt i omsättning några år tillbaka i tiden.
Kommentera