1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

588043 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1581185

Sv: Silly Season 13/14
250kg kärlek: Jag undrar om eller när Timrå hade kunnat lyfta igen om man inte åkt ur och det blivit en rekonstruktion, som förhoppningsvis går vägen...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 13/14

Kongo: jag hävdar fortfarande att det hade kunnat gå. Jag tror att den situation föreningen nu befinner/försatt sig i gör det otroligt svårt att locka sponsorer, publik och kringintäkter i den utsträckning som föreningen budgeterat med. 

Men om vi fortsatt spela i högsta serien till hösten så hade det inneburit ytterligare ett år av sparsamhet på alla plan. Nubbens fingerspitzgefühl hade varit tungan på vågen och aldrig varit så viktig tidigare. Det hade verkligen inte funnits utrymme för en enda felprocent i lagbygget för att föreningen också skulle överleva denna säsong. För truppen hade nog, om det är möjligt, sett ännu svagare ut i år, mot föregående. Nolander hade fått tighta till på alla plan, hur mycket det nu gått att tighta till.

Men, det handlar om 30-40 miljoner skulle jag tro, i uteblivna intäkter med en degradering. Att skruva om från elitserieskrud till allsvensk är inte heller det en lätt ekvation. Inte minst nu när vi vet hur det verkligen förhåller sig. Det är slut på pengar, föreningen ber om nåd hos sina leverantörer, en långsam process skyndas på så mycket det går, och ingen i föreningen lär ha en aning om var detta ska sluta. Inte heller den lösningen är särskilt enkel och jag hade nog valt elitseriespel med medioker trupp om jag varit klubbdirektör. Vad som varit bättre på lång och kort sikt, tja, ingen aning. Däremot vet jag att jag gärna ser en långsiktighet i föreningens arbete nu och framåt.

Det är bara att inse. Hur än mycket vi vill påskina att vi är en klubb med gediget förflutet och 'hör-hemma-i-elitserien' så förefaller Timrå IK vara ljusår från den uppbackning och det stöd som t.ex. Leksand har. Även om Timrå IK betyder mycket för orten, kommunen och länet, så finns långt ifrån samma uppbackning från näringslivet, Supportrar och övriga innevånare. Nu är Leksand en dålig jämförelse men du förstår säkert vad jag menar.

Den största besvikelsen just idag, just nu, det är att tidigare styrelse inte insett hur det går när man handlar för pengar man inte har. Hade jag trott på gud hade jag tackat honom/henne för att hen gett oss en andra chans. Den chansen är vi inte värd. Igentligen.

Kommentera