1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587612 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1584011

Sv: Timrå IK:s ekonomi

250kg kärlek:

Om den innehåller faktafel är det förstås beklagligt. Det är jag inte tillräckligt insatt för att uttala mig om.

Däremot kan jag inte låta bli att känna att ni övertolkar vissa saker. Rolf påstår ju till exempel aldrig att kommunhuset har sålts som en direkt följd av rekonstruktionen. Och egentligen spelar det ju ingen roll, för hur man än vrider och vänder på det, är det ju pengar som hade kunnat läggas på exempelvis skolan, vilket kan behövas om jag har förstått det rätt. Hävdar man någonting annat blir det ju lite som i Leksand, där kommunen på fullaste allvar menade att nedlagda skolor inte hade någonting med ishockeylaget att göra, eftersom pengarna kommer från olika "potter".

Sedan vill jag vara tydlig med att jag är även väldigt skeptisk till att Örnsköldsviks kommun ger pengar till MoDo för att bygga ett museum. Att klubbarna ena året erbjuder monsterkontrakt till utländska divor, för att ett par år senare komma och tigga hos kommunen, ger en lite konstig smak i munnen.

Samtidigt, ur ett rent egoistiskt perspektiv, så ser jag gärna att kommunerna hjälper hockeyklubbar i nöd. Men det beror ju egentligen bara på att jag älskar ishockey så mycket.

Som sagt, om Rolf uppger direkta felaktigheter så förtjänar han all kritik i världen. Däremot tycker jag inte att det är konstigt ifall han är lkritisk till fenomenet att kommuner pumpar in pengar i ishockeyföreningar.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Bad_Brett: Övertolkar? Det där är ju skrivet efter konstens alla regler för att uppfattas så som 250 skriver utan att direkt skriva det. För att efteråt förstås kunna hävda ditt påpekande ifall hans okunnighet genomskådas. Ser du inte det är du mer än lovligt naiv.
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Bad_Brett: ditt sista stycke sammanfattar min ståndpunkt helt och fullt.
Kommentera