1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587548 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1641809

Sv: Timrå IK:s ekonomi

Kongo: Det är fortfarande så att pengarna skall tas ifrån budget och det finns inte 25 miljoner avsatta i någon förvaltning till att bara pynta in i morgondag i arenan.

Kan du motivera för mig vart pengarna skall komma ifrån? Är det skatterna för Timråborna som skall skjuta i höjden för att finansiera detta? Det fanns väl en anledning till varför kommunen för 11år sedan skänkte bort arenan. För att man inte ville stå där med dyra driftskostnader och förvalta. Man har ju även avsagt sig förvaltning av Högbo (det tegelröda sjuvåningshuset intill Kommunhuset) och låter nu Timråbo sköta detta.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Magnus Rövarn: Var har du fått siffran 25 miljoner från?

Den som blir skyldig svaret på frågan "vart pengarna ska komma ifrån" är den som inte vill ha ett övertagande då man som konsekvens av detta möter ett intäktsbortfall som heter duga.

Resultatbudgeten påverkas positivt. I balansbudgeten får man uppskattningsvis 5 bonusmiljoner (bokfört värde) i tillgångar om arenan övertas för 35 miljoner.

Investeringen finansieras sannolikt som investeringsbudgeten i övrigt, genom tidigare positivt resultat och upplåning. Sannolikt som när Mariedalsskolan byggs om för 40 miljoner. Det innebär alltså inte att man måste spara 40 miljoner på snöröjning (vilket kanske inte skulle vara ett problem med det nya klimatet).
Kommentera

Sv: Timrå IK:s ekonomi
Magnus Rövarn : alternativet är en förening som försvinner upp i rök. En förening som åtminstone jag förknippar väldigt starkt med Timrå Kommun. En stor del av mig skulle nog "dö" i och med föreningens bortgång om nu så skulle bli fallet.
Då känns det angeläget att kommunen verkligen funderar ett varv extra innan man slutgiltigt bestämmer sig för att inte hjälpa till med ett återköp av arenan.
Jag tror man vinner i längden på att köpa arenan än att inte göra det. Visst det kommer kanske att kosta 3-4-5 miljoner mer än det gör idag men frågan är vad det kostar att inte ha Timrå IK i kommunen som en attraktionskraft när det gäller toppidrott. Får föreningen arbeta på det sätt man gör idag, utan en massa stress från skatteverket, kronofogden och andra fordringsägare så tycker i alla fall jag att föreningen är på rätt väg.

Skälet att det blivit som det blivit är ju det som hände under tiden andra drev föreningen och det är ett tungt skäl till att jag tycker att de som finns i ledningen idag åtminstone får möjlighet att ge detta en ärlig chans. Det har man inte fått tycker jag.
Kommentera