Edb: Om man ska vara petig så är det ju så att den skatt föreningen betalar är en statlig skatt. Däremot anställda, dvs spelare och ledare betalar delvis en kommunal skatt.
Men visst är det så att föreningen är viktig för kommunen. Även om jag också skulle vilja att kommunen räddar oss så har jag full förståelse för kommunens agerande.
Edb: Frågan är bara hur många faktorer man ska räkna in. Timrå är en relativt stor förening, och det finns många företag som skulle förlora intäkter om förenigen försvann. I slutändan kan man förmoda att det är arbetstillfällen som skulle gå förlorade.
Sedan kan man alltid spekulera i vad en konkurs skulle innebära för hockeyintresset i regionen. Själv tror jag att det skulle kunna innebära att unga valde andra sporter istället för ishockeyn. Sedan kan man alltid invända att ungdomsverksamheten ska vara kvar, men då bör man ställa sig frågan om den verkligen kommer fungera på samma sätt utan ett a-lag. Vad jag menar är att föreningar som Sundsvall Dragons och Granlo BK garanterat påverkar ungdomars intresse för basket respektive innebandy. Principen är densamma med Timrå IK.
Jag läste en kommentar på st.nu där någon ondgjorde sig över att kommunen inte skulle stötta ett företag som gick dåligt, och därför ska man inte stötta Timrå IK heller. Jag köper inte resonemanget. Timrå IK kan gott och väl ses som ett företag och då blir den direkta följdfrågan om det finns någon som helst anledning för en kommun att försöka behålla ett företag med relativt hög omsättning - ett företag som dessutom kan vända trenden och så småningom börja gå med vinst.
Skillanden mellan Timrå IK och ett företag är väl att det är lättare att flytta ett företag. Visst, det har pratats om Sundsvall, men som situationen har utvecklat sig så tror jag inte att det är någon större risk att laget kommer att flytta. Timrå IK är nog ett företag som garanterat blir kvar i Timrå, så risken att man ska hamna i en situation där man investerar pengar bara för att företaget ska säga tack och hej då är obefintlig.