1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

588047 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #1915970

Sv: Apropå nånting...
Jockz: engemang är bra, bra idéer är bra. Men var beredd på att folk har åsikter. Det är INTE att förlöjliga. Den känslan äger bara du!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Tikkare: Du har skrivt saker som: "fy fan vilken barnslig ide, börja med att hylla motståndarna? Hur tänkte du där? Hela hockeySverige skulle ju skratta" och "Det blir ju patetiskt snyfthistora av det". Upprepade gånger kallar du idén för "barnslig" eller "jävligt barnslig". Jag tror att det är dessa uttryck som leder till att folk känner att dom blir förlöjligade. Hade du skrivit så till mig så hade jag uppfattat det som förlöjligande.

Enligt mig så är idén att hylla motståndare inte alls konstig. Det visar stor heder och respekt för atleter och människor. Det är inte ovanligt att en motståndare hyllas i NHL. Omständigheterna kan dock skilja ganska mycket då det brukar handla om legendarer i dessa fall. Eller spelare som trade:ade mot deras vilja. En annan skillnad är att säsongerna är långa i NHL. Bara 2p per vinst dessutom. En match är värd mycket mer i SHL än vad den är värd i NHL. Varje match ses inte som blodigt allvar i NHL. Det är först i slutspelet som fans och spelare verkligen går igång. Det finns ingen skam med att ligga sist i NHL heller. Då får man bra draft picks.

Därför kan jag förstå varför folk blir arga här i Sverige. Vi vill slippa kval. Vi måste ta varenda poäng vi kan. Varje match är viktig. Att hylla en motståndare nu vore som att hylla motståndare i en finalmatch. Det gör man bara inte. Sen så skrev Didde och JJ på för HV71 mitt i säsongen. Vilket gör att det också känns lite tveksamt om man ska hylla dom.
Kommentera