1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587741 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1934124

Sv: Apropå nånting...
mikenomad:
Inför återkomsten till SHL blev tiden knapp för Timrå IK när truppen skulle byggas om i våras. Föreningen valde ett helsvenskt spår, där även de utländska landslagsspelarna Vilmos Galló och Morten Madsen pratar svenska (och Janne Jalasvaara värvades under pågående säsong).
Nästa vinter kan lagbygget få en annan karaktär.
Även om Timrå IK kämpar i botten av SHL-tabellen så måste sportchefen Kent Norberg se framåt och påbörja arbetet inför 2019/20.
Han utgår från att klubben blir kvar i högsta serien.
? Till nästa säsong kommer det bli annorlunda. Inför den här så hade vi inte den scouting som krävdes och vi hade inte varit ute och tittat så mycket och vi visste att det skulle bli ett tufft år så då valde vi att bygga det på det här sättet. Men nästa år är nästa år, säger Norberg.
Han är tydlig med en sak.
? Vi kommer måste titta på spelare utanför Sveriges gränser också.
Läs också: Udda ritualer och vidskepligheter ? här är Timråspelarnas måsten innan nedsläpp: "Åt tacos innan varje match"
Sportchefen har under hösten haft hjälp av Niklas Nordgren att specialstudera spelare i Hockeyallsvenskan och inom kort ska Kent Norberg själv åka utomlands för att leta spets
? Jag kommer åka till Finland och Tjeckien. Det är dit man måste åka och det är där det finns möjlighet att plocka spelare. Norge kan det bli någon resa till också och kanske någon till Danmark.
Har du några speciella spelare där du vill titta närmare på?
? Några har jag. Det är alla positioner jag tittar på
Släpper ni det svenska spåret nu alltså?
? Det var ju till den här säsongen. Sedan har jag varit säker på att om vi ska bli bättre måste vi göra något mer.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
kulltorp: Är Timrå högre i näringskedjan nästa säsong än under nuvarande?
Kommentera