1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586520 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2033095

Sv: Apropå nånting...
Synct: Du är rätt ute, inte vanhedra tallarna på det viset!

Saknar de ikoniska adidasränderna, kanske blåa sådana? För att knyta an till Rödvitblå som är våra tre färger. Är detta hemma eller bortatröja? Jag skulle vara öppen för att ha en vit hemmatröja för fotbollslaget vid en eventuellt allians. Antar att ett motion får bygga på att bilda en alliansförening som heter Timrå IK med två sektioner under namnen Timrå IK Ishockey och Timrå IK Fotboll, likt många andra klubbar med flera sporter gör.
Timrå IK står trots allt för Timrå Idrottsklubb, men vi är bara verksamma i en idrott just nu.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: Ja, just ja. Läge att återgå till den där diskussionen nu när gårdagsmatchen avhandlats och hetsen inför morgondagen inte tagit riktig skruv ännu.

Intressant att det faktiskt förekommer diskussioner, som några redan varit inne på. Jag vet inte om det finns några hardcore IFK Timrå-folk här ute i cyberspace och på läktarplats på Grytan, men känslan är ju ändå att klubben för en ganska tynande tillvaro. Snacket om ”pojkdröm” från egen sida är kraftigt överdrivet, jag hade inte en aning om att klubbarna var en och samma tidigare. Det var någon intervju med Timrålegenden ”Pipet” för några år sedan som var en ögonöppnare där han visade någon bild på sig själv i Timrå IK-tröja men på en fotbollsplan.

Jag har obefintlig insyn i IFK Timrå och huruvida en sån här tanke ens är det minsta genomförbar, men själva tanken kittlar ju. Mest av allt så känns det som en potent produkt i marknadsföringssyfte och som något unikt i idrotts-Sverige. Det finns väldigt många klubbar som haft flera idrotter på sin agenda någon gång i föreningens historia men där det av olika anledningar brutits upp men jag kan inte minnas något exempel på den här nivån där man återgått till den tanken.

IFK Timrå uppgår i Timrå IK helt enkelt, men är fortfarande sin egen förening i det stora hela. Noll kostnad för hockeyföreningen, men det fotbollssektionen får ta del av är hockeyföreningens underlag i form av publikt intresse och som affischnamn. Jag har förtvivlat svårt att se något negativt i det, om det nu inte finns någon ovilja från fotbollsfolkets sida och att man skattar varumärket IFK Timrå betydligt högre än vad jag fått uppfattningen av.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: Ja du har rätt med loggan, kände mig bara lite kreativ haha. Ska snickra lite med ränder och se hur det blir, det har ju hockeytröjorna en stark historia med!
Kommentera