1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586278 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2074321

Sv: Apropå nånting...
Öndulat:
MÅLVAKTER ???
Jakob Johansson kunde inte ta steget och bli en förstemålvakt i SHL. Inte helt enkelt heller att konkurrera ut Linköpings prestigevärvning Jonas Gustavsson. På allsvensk nivå har Johansson tidigare (i Mora) visat att han håller hög klass och jag tror han kommer göra det även i Timrå. Det krävs också att Johansson kommer upp på de nivån om han ska fylla luckan efter Victor Brattström och vara den målvakt Timrå behöver för att vara med och slåss i den absoluta toppen. 
Adam Ohre är kvar och det finns sannerligen inget att klaga på det han levererade i de enstaka matcher han fick bakom Brattström förra säsongen. Får nog ställa in sig på en liknande roll även den här säsongen.  
BACKAR ??
Mycket är sig likt i den här lagdelen, där sportchef Norberg fått behålla det han ville ha kvar och dessutom adderat Almtunas tidigare lagkapten Per Svensson. En väldigt stabil pjäs som kommer att betyda mycket. Positivt också att Timrå fick behålla Andreas Hardegård som jag tycker tagit steg varje säsong. Vann faktiskt backarnas interna poängliga förra säsongen i rätt överlägsen stil trots att han missade ett tiotal matcher. Filip Westerlund blir också kvar och lär få en nyckelroll i powerplay. 
Albin Carlsson kom tillbaka starkt efter sin långtidsskada, som helt spolierade 18/19, och lär bli ännu bättre nu.  
Timrås backsida håller inte Löven-klass, men tränare Fredrik Andersson, med hjälp av Anders Karlsson, brukar var duktig på att få ut mycket av just sin backsida. 
FORWARDS ????
Timrå har byggt på sig ett imponerade power house. Jonathan Dahlén är nästan ensam ????. Nu har Timrå dessutom fått behålla alla forwards som gjorde det bra förra säsongen och dessutom adderat ledarfigurer som Jacob Blomqvist och Christopher Liljewall till mixen. Två spelare med välkända ledaregenskaper men som också har en offensiv spets, åtminstone på allsvensk nivå. Blomqvist har ett vasst skott och är en vass målskytt, inte minst i power play, medan Liljewall är strålande på att lyfta sina medspelare och är skicklig runt motståndarmålet och vid sargerna. 
Men att Jonathan Dahlén stannade ytterligare ett år var givetvis den stora jackpotten och även en dörröppnare för att knyta nyförvärv och redan befintliga spelare över den här säsongen. Vad Dahlén kan göra på allsvensk nivå behöver jag inte gå in djupare på. Albin Lundin fick sitt stora genombrott med 68 poäng och både Jens Lööke och Sebastian Hartmann trivdes som fiskar i vattnet tillsammans med Dahlén. 
TRÄNARE ??
Fredrik Andersson går in på sitt fjärde år som huvudtränare i klubben och har varit med om det mesta. Avancemang till SHL, degradering från samma liga och så förra säsongen som avbröts i förtid när Timrå verkligen var på gång. Fick med sig populäre Anders Karlsson inför förra säsongen och det tror jag var bra. Sportchefen Kent Norberg är också med en hel del i ledarstaben. 
Jag upplever Fredrik Andersson som stabil. En seriös, hårt jobbande tränare som i grunden har ett defensivt tänk, men som låtit några kreativa spelare sätta fart på offensiven. Inte minst förra säsongen. 
Han kan både klubben och truppen väldigt bra vilket jag ser som en fördel. Timrå hade ett rejält grundfundament att stå på när laget samlades.  
NYFÖRVÄRV ???
Kombinationen av att få in ledarfigurer och duktiga spelare som Blomqvist, Liljewall och Svensson samtidigt som Timrå fått behålla i princip hela laget från förra säsongen gör att betyget landar högt. Sportchef Kent Norberg har gjort ett jättejobb här och fick givetvis hjälp av att Jonathan Dahlén trivdes så bra och ville stanna. Timrå var bra redan förra säsongen och kommer bli ännu bättre den här säsongen. Det är jag helt övertygad om. 
Totalt: 19
Kommentera