1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

585935 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2078124

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Ja alltså handlar det indirekt om doping... Likt Johaug som åkte fast för doping för att tagit en salva som hon själv inte hade koll på var dopingklassat(enligt henne själv)
Nog för att Kokain är olagligt så anses det ju också som ett prestationshöjande preparat och faller in under doping.

Klart detta blir ett helt annat läge? Han riskerar flera års avstängning, kommer inte stå i kontrakt med oss när avstängningen är över. Vi måste förmodligen ut och leta ersättare. Väg skillnaden mot att ha tagit en drog som inte är prestationshöjande..
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Sputnik:

Ursäkta men då missförstod jag dig. Trodde att du syftade på att det var dopingpreparat han torskade för och inte narkotika och att det då hamna i ett annat läge, dvs att det skulle vara mindre kontroversiellt, eftersom många ser doping som mildare än narkotika även fast det är samma skit för kroppen.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Han får troligen 1 till 3 månaders avstängning... max.
Men det är ju bara vad jag tror.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Sen kan man säkert diskutera hur mycket kokain verkligen påverkar ens prestation, det är väl mest för stunden om ens påtagligt större vad jag läst mig till?
men den är fortfarande klassad som just prestationshöjande. Det borde Lodin haft koll på. Även om han är ung så kommer han ju få ta konsekvensen av sitt handlande. Ta den hårda läxan och växa upp till en starkare människa.
Kommentera