1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586451 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2143063

Sv: IF Björklöven - Timrå IK back-to-back
Annars, efter att ha sovit på saken, så står jag fast vid det jag tyckte igår. Jag tycker vi viker undan och blir lite mjuka, små, när vi möter Löven. Det känns solklart mentalt och jag förstår inte de som hellre möter Karlskoga i ett slutspel. Väljer de sistnämnda 11 ggr av 10 före Löven. Vi har ett jätteövertag på griskatterna och sett över 7 matcher finns inte på världskartan att de skulle rubba oss. Löven däremot, där är det psykisk uppförsbacke från 1:a nedsläpp. Jämför man spelare för spelare har de dessutom ett starkare lag än Karlskoga, deras problem har väl snarare varit att få ihop lapptäcket. Mkt talar för att de är på väg att få det nu, lagom tills det gäller
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: IF Björklöven - Timrå IK back-to-back
mikenomad: Skillnaden kan också vara hårfin. Kolla matchen vi vann. Hardegård och Carlson var dominanta från backplats. Vår backsida har varit för snålt byggd ända från säsongstart egentligen och det nämnde jag när inför säsongstart när bygget var "klart". Lerebäck, Ragnarsson, Carlsson och Eckmyhl är habila backar på HA nivå men alla är i mina ögon noll-noll backar och har svårigheter i uppspelsfasen. Tydliga sekvenser flera gånger igår att trots det inte var nån superpress från Löven så spreds puckarn från backplats. Därav försvinner ju momentet att kunna ha snabba omställningar som det måste vara mot ett Löven som stänger av snabbt i mittzon om det inte går tillräckligt snabbt.

Lindelöf är en klass för sig i passningsspelet men är för klen i egen zon mellanåt. Svensson och Westerlund riktigt solida men offensivt händer det inte mycket. Otroligt att vi gått så starkt ändå i serien med Harde borta och att jag tyckt att vi skulle kommit in med denna Kanadick redan från början, dock har ju Carlson varit en FANTOM. Lägg därtill att vi har seriens bästa forwardsuppsättning som vägt upp det hela. Jag tror dessutom mycket på P.W och med de 3 in i denna trupp så kommer det bli en OERHÖRD skillnad.
Låst ämne

Sv: IF Björklöven - Timrå IK back-to-back
mikenomad: Instämmer till fullo,
The tides have turned..
Låst ämne

Sv: IF Björklöven - Timrå IK back-to-back
mikenomad: SSK och BIK ger löven riktigt tuffa matcher och det gör vi med. När vi spelar på 100% så slår vi dom allihop men vi är inte så mycket bättre än att några oturliga studsar blir matchavgörande till vår nackdel. Det vore bekvämt om något annat lag slog ut löven medan vi slår ut ssk men hur spännande blir det då sen? När vi slog ut skalbaggarna stod Ove Molin där och hånade oss lite när dom ledde med 3-1 i matcher, sen vände allt. Det är såna vinster man kommer ihåg och det skulle vara hur grymt som helst att få skicka Björklöven till konkurs genom att slå ut filmarna på egen hand.
Låst ämne

Sv: IF Björklöven - Timrå IK back-to-back
mikenomad: Jag delar Freddans analys i ST där han säger att han är besviken på hur vi uppträdde. Löven har nu ett stort mentalt övertag på oss igen (precis som förra säsongen). Att slå serieledarna i två raka matcher ger dem en riktigt skön känsla och mer energi.Efter de 2 raka förlusterna mot Modo verkar de ha kommit igång igen lagom till slutspelet där de får räknas som klara favoriter. Jag tror att Timrå fortfarande har en bra chans att ta sig till SHL under förutsättning att vi slipper möta Löven. Bik,Ssk eller kanske en joker som Modo har visat att de kan matcha Löven som nog inte ser Timrå som sin svåraste konkurrent längre. Jag hoppas innerligt att vi kan förbättra vårt spel och att vissa tongivande spelare steppar upp nu inför slutspelet och visa lite jävlar anamma.
Låst ämne