1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586445 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2190453

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Öndulat: angående Dahlén så tycker jag precis tvärtom. Hans skotteffektivitet är på samma nivå som Walli och boyce (ca 5,6%). Lundin, Lodin, Hartmann och tom PW har en högre effektivitet. Jag tycker Dahlén tar alldeles för många skott, han borde skjuta mindre.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Olle: Har ingen koll på statistiken, har mest iaktagit att Dahlen skjuter då han borde passa eller avvakta och passar eller avvaktar då han borde skjuta. Slutsatsen kanske är att han borde sluta tänka så jävla mycket och gå mer på instinkt, för instinkt har den jäveln i massor.
Låst ämne

Sv: Final 2021 Timrå IK - IF Björklöven
Olle: Det sjuka är att det någonstans är lärdomen av den här typen av matcher som igår. Vi måste helt enkelt bli mer rejäla i att värdera våra avslut bättre, vilket är en balansgång som är fruktansvärt svår. För 13 av 14 lag i den här ligan så handlar varje match om att ”få in skott mot mål och hitta returer, varje skott är en målchans” och för oss handlar det mer om att ”ta färre skott på mål, håll i pucken, leta pass”. Det som för alla andra lag än just TIK är svårt – att hitta avslutslägen – är alldeles för enkelt för oss. Att ens skjuta 51 skott på mål är helt sinnessjukt i sig, mot ett lag som Björklöven.

Så: vi måste helt enkelt göra det diametralt motsatta mot vad som gjort oss (och egentligen alla lag som vinner grundserier) vägvinnande den här säsongen, åtminstone i delar av matcherna. Och sen bara hoppas på att Poulin inte räddar ett skott med klubbknoppen som han gjorde igår, när PW just träffade Poulins knopp strax före andra periodpaus med 1-3 på tavlan. Av en kvadratmeter helt vidöppet mål så träffar alltså PW klubbknoppen med en sådan riktning att pucken dessutom styrs utanför mål.

Det var en sån match igår. Hade matchen gått till sudden och Dahlén kommit fri, fintat upp Poulin på läktaren och bara tänkt lägga in pucken i öppen kasse så hade säkert pucken gått i två bitar. Det var ungefär de oddsen Löven dealade med.
Låst ämne