1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586416 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2221392

Sv: Försäsong 2021
Tom Topp: Ja som enskild spelare håller jag med, därav att jag tycker att det hade behövts byggas lite mer annorlunda med 2 spetspelare till på SHL nivå utöver nuvarande spelare i truppen. För att på nått sätt kunna ersätta tappet av Dahléns förmodade produktion och betydelse.

Det som är mest surt är att San Jose av nån anledning när man tror så hårt på Dahlén valde att endast signa 1 säsong, varav att han inte själv har möjlighet att välja att ta säsongen i Timrå om han inte tar plats i NHL?

Även om man givetvis hoppas innerligt han tar en plats i SJ och tar NHL med storm. Jag håller inte på nått NHL lag, men kommer hålla stenkoll på hur det går för Jonte framöver. 💪
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Försäsong 2021
Sputnik: Jag tror att vi kanske skenade lite när Nubben kastade sig ut på transfermarknaden efter avancemanget. Att vi värderade värvningarna efter våra erfarenheter som HA-lag de senaste 8 säsongerna (ja, jag räknar in säsongen 18/19 där) och de lagbyggen vi haft då.

I skenet av det kändes det här bygget som närmast stjärnspäckat men sanningen är ju att det på papperet i jämförelse med övriga SHL-lag är ett direkt bottenlag. Även det är dock ett jättekliv upp mot för sist då vi var klart HA-mässiga rakt igenom.

Det här laget är fullt likvärdigt några ytterligare tippade bottenkonkurrenter och jag förstår att målsättningen, om allt faller på plats och kvarvarande spelare tar tänkta kliv samtidigt som nyförvärven levererar, är så hög som play in.

Det är inte troligt att vi når dit om ni frågar mig men heller inte så onåbart att det inte är rimligt att sikta mot
Låst ämne

Sv: Försäsong 2021
Sputnik: vi har ju inte heller samma pengar att röra oss med, så det gäller att lägga krutet på rätt ställen. Men en ledare som Lander hade suttit fint! Vi får hoppas att Didrik tar den rollen.
Låst ämne

Sv: Försäsong 2021
Sputnik: Jag förstår din frustation men låt oss starta med det här laget som vi nu har. Det är många nya spelare som ska matchas in och hitta sin plats och det gäller ju även för de som spelade upp oss till SHL. Tycker det är en utmärkt strategi att förstärka laget under seriens gång (2 stycken spetsspelare) för att få in ny energi och nya skills i laget. Dessutom är då spelarna som startar säsongen extra motiverade att visa vad de kan (den här strategin att förstärka laget under säsongen använder Växjö med Sam Hallam och det har ju gett riktigt bra resultat). Jag gillar också Leksands strategi att skapa en fruktad förstaformation som kan stå för en betydande del av målproduktionen.
Låst ämne