1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586376 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2369036

Sv: Försäsong 2022
snushane: På tal om att knapra så kan jag lugna er som haft ångest över att spelet inte stämt helt även mot motstånd från HA. Örebro ligger under med 1-2 mot BIK med dryga 5 min kvar av matchen. De förlorade också nyligen mot Södertälje.

Försäsongen kommer inte ha nån som helst betydelse över hur vanliga säsongen kommer gå, för den som nu trodde det..
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Försäsong 2022
Sputnik:

"
Försäsongen kommer inte ha nån som helst betydelse över hur vanliga säsongen kommer gå, för den som nu trodde det..
"

Nog är det klart att försäsong har betydelse. Annars hade den inte existerat.

Problemet verkar vara att diskussionen fastnar i "om man vinner försäsongstabellen så vinner man minsann inte SM-guld" och det är sant, vilket såklart beror på en rad faktorer där motivation är en.

Nästa fallgrop är " X var så bra försäsongen Y/Z men sedan oduglig i ordinarie säsong". Här är det en annan sak att ha i beaktande, bra insatser av spelare under försäsongen kan mycket väl bero på fördelaktiga förutsättningar under försäsongen, exempelvis bristande motivation hos motståndet, mer tid på sig och att spelaren är omgiven av skickligare medspelare.

DOCK

"Orimliga" förluster och upprepade dåliga insatser under försäsongen är just något som har betydelse och är en indikation för den kommande säsongen.

Zajac fungerade inte under försäsongen och inte heller under den ordinarie. Men det kräver att man ser hela matcherna för att bedöma och det är väldigt tidskrävande.

Jonathan Carlsson gjorde ingen imponerande försäsong 20/21 och fick under säsongen inte någon bärande roll, därefter la han av.

På tal om det tidskrävande så är det också lätt att tänka att Växjö kommer vara usla för att de förlorade mot Kristianstad, ett numera etablerat HA- lag. Men då måste man se till hur Växjös trupp såg ut under matchen, vilket ofta är svårt då försäsongen inte har lika lättillgänglig statistik och information.

Detta kan ställas i kontrast till MoDos sista säsong i SHL när de förlorade i SCA-cupen mot Sundsvall Hockey, som gjorde en turistresa i HA den säsongen.



Det finns mycket värdefull information att plocka ut ur försäsongen, det är dock ännu mer krävande att göra det än under en ordinarie säsong.
Låst ämne

Sv: Försäsong 2022
Sputnik: BIK vann mot Örebro så nu är det 2 förluster på kort tid mot Hockeyallsvenskt motstånd för Örebro. Haha hade velat se stämningen härinne om det varit Timrå.
Domedagsstämningen inför kommande säsongen hade legat tung. 😅
Låst ämne