1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586704 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2371281

Sv: Försäsong 2022
Sputnik: Något som jag reflekterat över är att vår tränare överallt fått dåliga betyg eller tveksamma bedömningar. Allt som jag uppfattar det beror på hans dåliga rutin i SHL. Fine, bristen på rutin som headcoach köper jag. Men jag tycker Ante fick möjligheten och visade sin kapacitet under kvalspelet mot DIF. Nu är DIF inget man ska jämföra ihjäl sig med med fyra raka förluster, men känslan är att Ante är precis den tränare som Timrå IK behöver för att kunna fortsätta etableringsfasen på ett positivt sätt.

Jag baserar detta på egentligen en känsla som jag fått dels i hur han vände runt det sjunkande skeppet som Timrå IK var förra säsongen innan Freddan lämnade. Det var ju bokstavligt talat en mission impossible att kunna få något att fungera i det spel vi visade upp. Klappsämst alla kategorier!

Även vissa av spelarna uttalade ju sig efter match 4 om en förändrad känsla i spelartruppen efter Antes intåg. Jag är därför helt övertygad om att Ante är rätt man på rätt plats. Lägger man till de spelarförvärv som vi gjort som alla har ett stort hjärta för klubben så får man ytterligare en dimension som pekar på att det ser ganska så bra ut. Min känsla är att det ser bra ut. Det enda som oroar litegrann är målvaktsparet. Där kan det behövs att vi tänker om. Men vi ska väl börja spela om det först. Vi kör på det.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Försäsong 2022
Rip Kirby: Jag delar experternas skepsis mot vår tränartrio, till att börja med är den ganska omodern, mer om det längre ned.
Ante i sig har växt i mina ögon under försäsongen, han verkar ha en väldigt tydlig hockeyfilosofi och vet också hur man får spelare att köpa in på den, hans orutin som headcoach står ju självklart kvar, den kan bara förändras med tid men han ger ett väldigt skarpt och fokuserat intryck.
Med det sagt så är han som sagt orutinerad och jag personligen hade därför velat sett någon mer rutinerad ass bakom honom, nu har vi Marklund som gör sin första säsong i ett A-lag och Molinder (vars roll fortfarande är otydlig). Jag saknar en tydlig satsning på videoanalys, en ”eye in the sky” och en mental coach från start.

Känslan är att om vi inte fått hem hemvändarna i år som även om dom evt spelar hemma för under marknadsvärde ändå slukar en del lön och vi hade behövt bygga vår andraårstrupp mer ”normalt” så hade det varit en mycket tydligare satsning på sånna kringliggande funktioner, tänk Oik för att ta ett vidrigt exempel. Nu har sånt fått stryka på foten för att ha råd med hemvändarna vilket såklart är fantastiskt men som också skapar ett glapp mellan vår verksamhet och konkurrerande klubbar med andra ekonomiska möjligheter.
Låst ämne

Sv: Försäsong 2022
På tal om målvakterna så bor David Rautios bror här i stan sedan tidigare så det ökar trivselfaktorn ytterligare för vår nye keeper.
Låst ämne

Sv: Försäsong 2022
Rip Kirby: Jag tror också att Ante är rätt man för Timrå IK just nu. 9 raka segrar nu om man räknar in kvalet mot Djurgården. Det blir nog 10 på onsdag efter matchen mot Modo. Så många segrar skapar en vinnarmentalitet. Och hemvändarna med Lander och Dahlen i spetsen kommer inte att gilla eller acceptera många förluster. Ser verkligen fram emot säsongen och första matchen om en vecka borta mot Frölunda.
Låst ämne