1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586943 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2375096

Sv: Apropå nånting...
angeroath: Jag tycker inte du har fel. Det blir dock löjligt att diskutera detta om vi har så olika syn på begreppet ”event” (som inte ens är viktigt i sammanhanget), att det ska likställas med att någon vill skapa en Finlandsfärja av NHC. Vi kan väl hålla oss till de idéer/tankar som florerat isf.

Håller helt med dig på dina förbättringspunkter. Skulle erbjuda resurser och finansiering för att förbättra detta om min hjälp önskades. Vi kan släppa begreppet event om det tolkas olika, men att det finns saker som lockar yngre förmågor tror jag är jätteviktigt. Vi måste ha respekt för att vi är en liten ort, vi har inte samma spelregler som LHC, Frölunda eller Djurgården, där befolkningen är större och arenan ligger centralt. När jag var liten räckte det med chokladlotter för att jag skulle vara underhållen i paus. T.o.m. det har väl försvunnit? Vad just nu lockar en trött farsa att släpa med sina två söner en torsdag som ska underhållas i periodpaus, förutom hans egna hockeyintresse? Här blir vi superberoende av spelmässigt goda resultat, för då kommer publiken av sig självt. Men vi kommer inte alltid vara en klubb i topp, kanske inte ens i högstaligan.

Att det någonstans finns en hörna med ett mål, några tennisbollar och en klubba, samt en tonårsfunktionär som kör en tävling med ”närmast ribban får tablettask” är ett av tusen exempel på hur vi kan fortsätta fostra framtida timråfans, istället för det bekvämare alternativet att se den framför TVn för att det är för stor karusell att åka dit. Demografin är tyvärr inte med oss. Vi har också ett fenomen jag oroar mig för vi ser frukten av nu: På 80-90 talet började det bli allt mer vanligare att folk helt plötsligt började hålla på storlag i städer de knappt satt sin fot i. Dessa personer är de som har barn nu, och de barnen växer istället upp i ett DIF/AIK/FBK-hem. Förr höll man mer på sitt lokala lag. Jag tror verkligen kompotten av detta gör att lag från bygden måste kämpa lite hårdare än andra.
Kommentera