1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586512 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #24150

Sv: Den bistra sanningen...
Tror alla att det på allvar finns förutsättningar att värva helt nya lagdelar som toppmålvakt, superback och superforward mitt under säsong? Lägg till mirakeltränare.. Har TIK de resurser som behövs för en sådan aktion? Om det ens är möjligt...
Fint att folk tänker på lösningar..men har de alls med verkligheten att göra? Och är det bara de lösningarna som kan tända laget?
Nej jag har skrivit det förr och skriver det igen. TIK har spelat för många oavgjorda matcher och därmed tappat för många poäng.
Att inte kunna avgöra utan att tappa har tärt på tilliten i laget. Tilliten till sin egen förmåga och tilliten till varandra. Det är nog inte en fråga som ngn skrev att målen måste vara så snygga och spelet så omständigt utan det tyder på ett lag utan självförtroende och ett lag i panik. De som axlat ledarroll har bytts ut pga skador etc. Vissa spelare är faktiskt också mer nyttiga i omklädningsrummet än på isen..! Genom att sprida god stämning.
Att ha kul och tro på det man gör är mycket viktigt i en lagsport.
Dra paralleller till stjärnspäckade lag som inte kommer igång tillräckligt trots att de är mkt kompetenta var för sig. Panikkänslan måste brytas.

De stora förlusterna har kommit både när Freddan och när Deroo stått i mål. Det görs för lite mål. Det har helt uppenbart låst sig.
Jag ordinerar laget en rejäl spruta självförtroende under uppehållet och hoppas på tillfrisknanden. Teambuilding behövs. Den psykologiska styrkan och tron på att de kan, att de är ett kollektiv måste tas fram. Något mer energifullt än Qi-Gong.
Jag tror säkert att styrelse mfl gör allt som står i deras makt just nu med div yttre lösningar som jag inte vill spekulera i.
Att en lirare som Pasi var nära att återgå till TIK precis innan säsong som ryktena säger gör mig inte glad. Troligtvis fick han bättre villkor i Finland tillslut och valde att stanna. Tror att de bildade en liten kärntrupp Pasi, Timo och Tomi.
Kommentera