1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586210 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2435726

Sv: Apropå nånting...
Otto1: Ja så är det. Jag håller helt med dig. Det finns massor av spännande spelare i HA och dessa kan göra ett bättre jobb i SHL rent generellt än en ung j20-spelare från egna led beroende på talangen såklart.

Men samtidigt ska man fundera på varför man ska ha en fungerande juniorverksamhet isåfall. Då är det väl bättre att skicka alla till Östersund så dom får frodas där. Tänker att ett mål för våran klubb måste vara att man ska skriva kontrakt med minst 1 spelare från juniorerna varje säsong. Och dessa ska vara redo för A-laget såklart. Att inom 5 säsonger har vi 5 egna produkter från gymnasiet som bär Timrås stomme.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
DenRöda: Såklart. Menar inte att alla ska skickas iväg, men kanske dom som man ser inte riktigt är mogna för spel i a-laget just nu.

Vi är inget Skellefteå eller Frölunda dit toppjuniorerna söker sig till, då hade det såklart varit lättare att plocka upp och skriva kontrakt med en fjunis varje säsong. Ett tydligt exempel där är ju att vi tappade Zetterbergbröderna(svider som fan, speciellt Alexander) till andra klubbar. Timrå måste bli en attraktiv juniorförening igen så att vi kan locka hit talanger redan i tidig ålder. Det tro jag är nyckeln framöver.
Kommentera