1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587618 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2570936

Sv: Apropå nånting...
Olle: för att backarna ska kunna sätt det där bra första passet så måste ju forwards visa sig och ge dem bra alternativ. Frågan om hönan eller ägget, vem kom först gäller ju lite här också. Har vi ett spelsätt med tydliga mönster så att forwards ger backarna bra uppspelsalternativ? Eller har vi ett gäng speldumma backar som inte kan slå de uppenbara passningarna? Jag har inga svar utan vill bara föra upp frågan på bordet
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
JanneH: det är långt ifrån alltid som forwards erbjuder ett bra passningsalternativ men det är bättre än vad det var i början av 22/23 och betydligt bättre än 21/22. Sen tycker jag backar som Eronen och Rindell spelar fast sig för ofta i egen zon också, dom är lite för enkla att checka på i dagsläget. Svensson är den jag tycker löser det bäst, han är svår att ta pucken av, väldigt bra på att hålla undan och låta medspelare plocka upp pucken osv.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
JanneH: Helt rätt. Backar och forwards lever i symbios, oavsett om det gäller defensiven, offensiven eller speluppbyggnaden. Visst hjälper det om backarna är spelskickliga och kan passa bra men de kan ju inte magiskt passa någon som inte vill ha pucken och inte visar sig. Samtidigt ÄR det ett problem för oss, men det kan bli bättre om forwards också gör sitt jobb på ett bra sätt..
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
JanneH: nåja, kunde ju vart värre... vi kunde ju haft Bernie på backen
Kommentera