1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587712 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2580812

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2023-10-12
Sputnik: Alltså helt ärligt, låter som något man säger i affekt. Efter man släppt in ett mål, med mindre än minuten kvar, på bortaplan, mot ett lag som ligger 2a.

Vi kan önska massa saker. Tro mig, jag har sett matchen på en AW där flera håller på DJUUU, eller Bobbarna.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2023-10-12
Fortfarande förbannad nå jävulskt. Inte på laget, men på sakernas tillstånd. Dom senaste tre matcherna har vi fan spelat en bättre hockey än vi gjorde någon gång under fjolåret, likförbannat har vi bara fått med oss två poäng.
Tack för det, hockeygudshelveten.

Vi tappade 3 topp6-backar (och fick in en), men istället för att rasa ihop i egen zon fick vi plötsligt ett fungerande uppspels...spel. Visst, vi förlorade en hel del defensiv tyngd och stabilitet, men...det visade oss i a f vilken typ av backsida vi ska ha framöver. Rörliga backar med blick för spelet. Och nej, det behöver inte vara en Pudas eller Tömmernes. Det är bara att kolla på vad Edfeldt bidrar med, sin relativt tveksamma SHL-mognad till trots.

Nu har vi fart i grejerna redan från egen zon, och vi får ett jävla tryck i anfallsspelet. Skulle Jonte et al sluta skjuta badbollar, så...kan det här bli en riktigt trevlig säsongsjävel till slut.

Men det är då fan vad det trilskas. Jonte må ha tappat 10 kg fett, men han ser ut att bära det tredubbla på sina axlar. Förmodligen får Hussen bända bort klubban ur händerna på honom i omklädningsrummet.
Märkligt. Det känns som att han försöker uppfinna en ny variant av sig själv. Måhända har han insett att han aldrig kommer att kunna kombinera den där ständigt attackerande 19-års-Jonte med defensiv-ansvars-Jonte-som-funkar-i-NHL, och därför försöker uppfinna ett mellanting?

Fan vet. Men det smärtar att se honom utanför sin komfortzon. Jag skulle föredra att se mer av 19-års-Jonte igen. Han lär aldrig bli en spelare av acceptabelt tvåvägssnitt ändå. Coacha honom smart (vilket t ex i n t e är i spel 3-3 tillsammans med Rindell), och låt honom ligga på ständig offensiv jakt. Jag tror att han bidrar mer defensivt om han ständigt ligger högst upp i banan (och gärna stressar backarna för all del) och tjuvar så fort embryo till ett sådant läge uppstår. Om inte annat lär det göra backarna som vill hålla offensiva blå lite ängsligare.

Men så blir det så klart inte. Ante har sin filosofi för hur forwards ska jobba, och vackert så. Men hur länge ska han acceptera Jontes uppenbara oförmåga att sköta sina defensiva uppgifter och trösta sig med att "han försöker i a f"?

Jaja. Alltid är det nåt som ska kuka ur, som prästen sa. Ifjol var Hanzl och EP skuggor av sig själva, i år är dom magnifika. Men det får man inte glädjas allt för mycket åt, ety hockeygudarna tycker tydligen att det krävs två umderpresterande stjärnor i Timrå för att kosmisk ordning ska upprätthållas. Därför: sucki-sucki-spell på Lander och Jonte.

Gaaah!

Är inte hockey en jävla skitsport ändå?
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2023-10-12
empa11: Tror inte du behöver nämna att Örebro ligger 2a varje kommentar när serien är så extremt jämn och när de hade legat några positioner längre ner utan det där "slumpmålet". Så jävla överlägsna är de inte i serien.
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2023-10-12
empa11: Jag kan väl känna att det är en rätt konstruktiv ide på matchcoachning? Att slänga in vår överlägset bästa tekare för att få kontroll på pucken i egen zon i ett kritiskt läge i matchen?

Att skrika på Antes avgång, ja det kan jag väl hålla med om är lite mer skrivet i affekt.
Låst ämne