1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587710 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2617492

Sv: Apropå nånting...
Tom Topp: Men alltså, efter kanske ett dygns chock, inte total sådan, vi kan kalla den klart kännbar, så landade jag i den här positiva känslan efter artikeln med Kimmo i ST. Enbart en positiv feeling där Kimmo Kapanen agerar precis som ett proffs måste göra.

Det funkar alltså inte i rollen som sportchef att försöka vara snäll och leka bussiga klubben i en verksamhet som bedriver elitishockey och som omsätter mångmiljonbelopp varje säsong. Du behöver vara övertydlig med alla som finns i klubben, just för att alla i mångt och mycket ska veta sin roll, vilket i slutänden enbart är positivt, för det blir så mycket tydligare vad som förväntas av var och en då.

Dom här jepparna främst på FB som sitter och hasplar ur sig klagomål och annat mumbojumbo tycker jag bara synd om. Nu var gårdagens match en pinsamhet att tvingas beskåda, ja, förutom Jontes mål då. Möjligen har man blåkört fysen nu innan omstarten, just för att kunna vara rustade att nå långt i ett ev. slutspel vad det lider, och att detta också bidrog till att laget var så klappsämst igår. Kanske att Ante kände det, varför det inte kom några försök att förändra matchbilden.

Men såna här förutsättningar har det ju inte varit varje match vi förlorat den här säsongen. Nog borde en SHL-coach vara kapabel att känna av när det är läge att t.ex flytta om i laget, att plocka målvakten, eller whatever han nu vill göra. Men grejen är ju att det händer noll och nada, varje jävla gång!?

Enligt mig har Ante Karlsson nått sitt max i coachrollen i Timrå IK för den här gången. Han har lyckats etablera laget i SHL och det ska han ha sjukt mycket beröm för!

Nu är det tid för nya krafter, för att om möjligt ta laget till en högre nivå! En nivå som vi spelmässigt legat på i vissa matcher den här säsongen, men som vi behöver bli bättre på att kunna hålla betydligt oftare. Vi har verkligen forwards för det. Men som vi alla vet så är hockey ett lagspel, med i snitt tre backar på skadelistana OCH i mina ögon ett antal backar som vi helst hade kunnat vara utan, då blir det inte bättre än såhär. Gör om, gör rätt! Så får det bli.
Kommentera