1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586416 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2632684

Sv: Apropå nånting...
sargad: Hamrin var inne på en grej i senaste podden angående målvakterna. Om man vill ha två bra målvakter, är det inte bättre att byta målvakt när man vunnit säg typ 2-3 raka, istället för att enbart byta målis när dom gjort en dålig match och förlorat? Då sänker man ju självförtroende direkt. Byter man målvakt efter 2 raka så får denne avsluta med självförtroende istället.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Turkiska Tiken : Samtidigt är det ju extremt sällan en målvakt, i något lag, står på huvudet i en hel match och vinner mot övermäktigt motstånd. Både Juel och JJ är bra målvakter, dom står på huvet när laget spelar bra. I många matcher, när folk här inne har sågat både JJ och Juel så har målen kommit mitt i slottet och runt kassen. Svagt försvarsspel av våra backar. Målen tenderar också att rasa in när vi spenderar lite tid i anfallszon (duh). Kolla nu mot Frölunda, i första perioden snurrar dom rätt friskt i vår zon och skjuter 10 skott på mål. Visst, definitivt en tavla av Juel men ändå. I andra perioden bestämmer sig Timrå för att ta över matchen och vi håller Frölunda till 6 skott på mål, klart JJ ser ut som en miljon dollar då. Vi lägger också mer tid i deras zon. Låter ju som världens enklaste lösning men den består av en massa mindre grejer som vi ofta gör mindre bra men idag gjorde riktigt bra:

1, överleva mittzon. Inte köra fast, hitta vägar in i anfallszon.
2, enkla vägar ur egen zon.
3, vänd snabbt när motståndaren rensar puck ur egen zon i andraperioderna, behåll trycket och således tid i anfallszon.

Varför har vi bara vunnit 3 av dom 10 senaste matcherna? Kanske är det en självförtroendefråga men när vi håller koll på detaljerna i spelet så minimerar vi tiden i egen zon och då har vi två tillräckligt bra målvakter för att vinna hockeymatcher. När vi spelar som slarvigast så hade det inte spelat någon roll om vi haft NHL’s bästa målvakt, vi hade stått på lika många förluster som vi gör nu ändå.

Sen en bonusgrej som definitivt bidrog till segern idag, vi aktiverar backarna i anfallszon och lägger puckar på dom, det skapade SÅ många fler passningssalternativ och vi fick längre tryck i zon som följd. Borta var det här duttandet längst sarghörnen som man måste vara tvillingarna Sedin för att i slutänden hitta fram till en målchans.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hockeykväll… blir det en hyllning av Dahlén och Timrå i 8 minuter?!
Jag är nog inne på 1 min och 29 sek… om ens det.
Kommentera