1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

587650 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2654555

Sv: Modo Hockey - Timrå IK 2024-02-17
roger_sundsvall:

Han fick frågan om tacklingen och sa att han tyckte att man ibland borde bli bättre på att skydda sig själv. Det var väl det olle menade med att slänga Rindell under bussen.

Var väl inget konstigt egentligen för det går i linje med vad alla experter tycker och resonerar kring, att Rindell hamnar i situationen lite oturligt när han missar pucken och sedan försöker nå den och bli låg. Niderbach har ju inget val kan ju inte svänga av (hinner inte ens) och släppa upp Rindell fri i mitten, då blir det farligt åt andra hållet. Upplever det inte som fult eller ett överfall av Niderbach.

Väldigt oturlig situation och hoppas det går bra med Rindell.

Enligt regelboken är det ju en 5:a då det tar mot huvudet oavsett vems fel det är eller vem ansvaret ska ligga på.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Modo Hockey - Timrå IK 2024-02-17
Rytter: fast det här med att Niederbach ”inte har något val” är ju fel. Ofta när en spelare märker att motståndaren är ur balans så kan man krocka och ta emot motståndarna istället, det ser man ofta. Man tar fortfarande bort motståndaren och man slipper försätta sig själv i ett läge där man kan bli utvisad. Sen kan man tycka att det är lite mesigt att göra så i hockey men Niederbach tar ett aktivt beslut att fullfölja tacklingen på en spelare han ser har huvudet nere. Vi tappar en toppback och ni får en spelare avstängd men det är vi som drar det kortaste strået då vi nu i princip inte har något i ett slutspelsrace att göra.

Det var betydligt surare att tappa Rindell än att tappa poängen till er. Sen verkar Forsmark ha blivit skadad också så att det slutade 7-1 känns sekundärt.
Låst ämne