1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586453 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2692133

Sv: Apropå nånting...
NDR: Ja och kan vi guida in Melander rätt och pusha honom till att våga ta för sig. Då då kan det bli riktigt bra om han tar plats. För det är precis en spelartyp på backsidan vi behöver!

Edfeldt bör vi säga, tack för tiden här, men dags att gå vidare!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Sputnik1: Hela grejen med att kunna plocka in unga lovande spelare behöver Timrå IK bli MYCKET bättre på! Här borde vi kunna ha Skellefteå AIK som förebild. I hur klubben medvetet satsat på såväl ledare som den struktur och den röda tråd som ska gälla inom H E L A föreningen.

"– Klubben har gjort ett jättebra jobb med att sätta en struktur och en tydlig vision kring hur man ska jobba som ungdomsledare i den här föreningen och vad man tycker är viktigt att prioritera på träning. Alla vet vad som förväntas, säger Loui.

Han betonar att den röda tråden som finns genom hela föreningen är en nyckel till att det kommit fram så många duktiga unga spelare de senaste åren.
– Det finns en öppenhet mellan lagen. Alla lag drar mot samma mål, och det tror jag är jätteviktigt. Att inte alla lag har en egen agenda. Då kan ett lag bli jättebra men årskullen efter kanske inte har samma förutsättningar. Klubben har satt en väldigt bra mall, berättar Loui."

En sak jag har väldigt svårt att förstå är varför Timrå IK tog in Lars Marklund. Han har haft ansvar för backar och spelet i boxplay. I en artikel i ST står det följande:

"För de som har koll på Norrlandshockeyn och i synnerhet juniorhockeyn är Lars Marklund ett aktat namn.

Tillsammans med Jan "X:et" Erixon var han en av huvudpersonerna bakom Skellefteå AIK:s framgångsrika juniorsatsning under 2000-talet.

Marklund har främst varit tränare på juniorsidan, men inledde karriären som sportchef för Skellefteå när klubben var i Hockeyallsvenskan."
"www.st.nu/2022-06-08/sa-hamnade-lars-marklund-i-timra-ik--samtalet-fran-kollegan/"

Varför har inte Timrå IK tänkt tanken att skapa någon liknande satsning här som i Skellefteå? Det hade ju varit alldeles utmärkt att kunna utnyttja Marklunds erfarenheter just i detta syfte.
Kommentera