1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586418 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2698877

Sv: Silly Season 2024-25
Sputnik1: Ja det är helt sant men det står inte i motsats till varandra. Det här laget var dödsdömt med Ante och den gångna säsongen är bland det menlösaste jag upplevt
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2024-25
mikenomad: Jag hoppas det blir bra med Jokinen, men som du säger finns det ju en flopprisk. Offensiv hockey är ineffektivt så länge spelförstörande moment får fortsätta i den utsträckning det gör idag.

Därimot om man får med alla på tåget och alla jobbar 100% i all situationer så blir det en jävligt jobbig hockey att möta, och då försvinner hela poängen med defensiv hockey ala Växjö.

Drömmen är ju att vi uppfinner ett helt nytt hjul som andra lag tvingas efterlikna för att hålla sig relevanta och för att göra hockey som produkt mer underhållande. Just nu är shl ganska grått med 14 lag som spelar sin egen typ av defensiv tråkhockey.

Med det sagt tycker jag ändå att defensiven är det viktigaste för att nå framgång så om vi kan kombinera underhållande anfallshockey med solid defensiv är jag glad. Får dock känslan att jokinen vill att vår defensiv består av stenhård forechecking följt av stenhård backcheck. Kan funka om alla orkar hela matchen. Det som lever får se men jag är försiktigt optimistisk.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
mikenomad: han säger väl även att försvarsspelet startar så fort som vi tappar pucken. Det är det iofs många tränare som säger. Men det som jag tror är Jokinens största styrka är kravställningen. Han kan mycket väl få spelarna att höja sig 5-10 procent, precis som han säger.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
mikenomad: Eller hur. Skapligt dödsdömt med de offensiva skills som jag lovar fanns där, men alldeles för sällan gavs utrymme att komma fram.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
mikenomad: Ja håller också med dig, givetvis finns det en del frågetecken med Jokinen. Flopprisken finns där, helt klart.

Förhoppningen är ju givetvis att vi skall bli framgångsrika plus att kunna spela ett lite mer underhållande spel på köpet. Man är ju naiv annars om man påstår att man är nöjd att vi bara skall spela underhållande offensivhockey, om den inte bär frukt och vi radar upp torskar.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
mikenomad: Hur går det med värvningarna? Känns som ni har tappat mer än ni fått in. Finns det några stora namn på väg in?
Kommentera