1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

586822 inlägg · 6217 ämnen

Inlägg #2714304

Sv: Apropå nånting...
Tom Topp: Det läggs redan ner en jäkla massa pengar på juniorsidan redan men det behövs mer. Hur kan man locka en supertalang? Där har vi det stora frågetecknet. Utvecklingsmöjligheter brukar det sägas. Men vad innebär det? Är det faciliteter som är det viktiga? Eller är det personal? Rykte? Bra omdöme bland agenter som enbart är ute efter pengar normalt sätt? Timrå IK har fostrat relativt mycket bra spelare genom 2000-talet. Minst 30-40 spelare som spelat på hockeyallsvensk nivå och uppåt. Utöver det finns det väl flera spelare som tagit steg utomlands som Norge, Danmark, Slovakien och säkerligen Tyskland? Skellefteå har ett extremt bra rykte nu med att fostra talanger och senaste spelaren som vi höll på att värva var väl den där tjälldén? En av de absolut talangfullaste i sin årskull. Han valde Skellefteå tillslut, men varför?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
DenRöda: Timrå ligger efter klubbar som Skellefteå bl.a. Men helt klart kan dom inte köra på som för tjugo år sedan, med att köpa in färdiga "stjärnor" Då vet vi ju hur det slutar! Och även om pengar kan locka en tonåring så har nog föräldrarna mycket att säga till om. Dom vill nog ha bästa möjliga avkastning på sin investering!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
DenRöda: Man kan ju börjar fundera vad som hade varit viktigt för mig i den åldern. Hade jag brytt mig mest om pengar eller möjlighet? Jag tror pengar även om det är indirekt hade vägt mer för mig i den åldern, man hade liksom 1200kr i månaden att röra sig med och om någon sagt att jag får saker för ett värde som överstiger det jag i vanliga fall har råd med hade det varit sjukt attraktivt. Möjlighet hade såklart haft viss betydelse också men free stuff är fan massivt i den åldern.
Kommentera